Donald Trump si Theresa May au discutat la Davos despre ”relatia excelenta” americano-britanica, in perspectiva Brexitului

Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele american Donald Trump nu a ezitat joi la Davos sa salute relatia sa excelenta cu premierul britanic Theresa May, incercand vizibil sa intoarca pagina dupa luni de tensiuni, si au evidentiat perspectivele relatiilor economice dintre SUA si Marea Britanie dupa ce aceasta din urma va parasi Uniunea Europeana, relateaza agentiile internationale de presa, informeaza AGERPRES.

”Cred ca suntem pe aceeasi lungime de unda pe toate planurile”, a afirmat Trump la incheierea unei intrevederi bilaterale.

”Exista oameni care nu cred aceasta, dar pot sa va spun ca am un imens respect pentru premier si activitatea sa”, a declarat Donald Trump, care participa joi si vineri la Forumul Economic Mondial in renumita statiune de ski.

”Este o mare placere sa va vad”, a spus Theresa May. ”Am avut o discutie excelenta. Relatia dintre Marea Britanie si SUA ramane excelenta”, a subliniat premierul britanic.

Aceste declaratii aparent contrasteaza cu atacurile virulente ale presedintelui SUA impotriva premierului Theresa May, anul trecut, via Twitter. Donald Trump a complicat si mai mult ”relatia speciala” americano-britanica, refuzand recent sa vina la inaugurarea noii ambasade americane la Londra, motivand ca administratia Obama a cheltuit inutil prea multi bani pentru noul sediu.

Totusi, o declaratie de presa emisa de biroul premierului May dupa intrevederea cu Trump mentioneaza ca au convenit asupra unei vizite pe care presedintele SUA o va efectua in Marea Britanie in cursul acestui an.

Imprevizibilul Trump a parut joi ca este in acord cu Forumul de la Davos, eveniment cunoscut ca fiind o mare pledoarie a liberului schimb si a multilateralismului consensual, el subliniind relatiile comerciale dintre cei doi aliati.

Donald Trump a vorbit si despre incheierea unui acord economic bilateral intre Londra si Washington dupa Brexit, acord care in opinia sa va spori enorm schimburile comerciale intre cele doua tari.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2