Donald Trump spune ca are in continuare incredere in Kim Jong Un

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele american, Donald Trump, a afirmat duminica pe Twitter ca are in continuare incredere in liderul nord-coreean Kim Jong Un, in pofida negocierilor aflate in impas legate de programul nuclear si recentelor teste de arme efectuate de Phenian, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

„Coreea de Nord a lansat cateva arme mici, ceea ce i-a deranjat pe unii din tara mea si pe altii, dar nu pe mine”, a scris pe Twitter Donald Trump aflat in prezent intr-o vizita oficiala in Japonia. „Am incredere in presedintele Kim ca isi va tine promisiunea pe care mi-a facut-o”, a adaugat el.

Pe de alta parte, presedintele american a spus ca a „zambit” in fata insultelor proferat de agentia oficiala nord-coreeana KCNA la adresa fostului vicepresedinte Joe Biden, calificat ca „imbecil” si „idiot cu IQ mic” dupa criticile contra lui Kim. „Poate ca este un semnal pentru mine?”, s-a intrebat Trump, caruia Biden, candidat la primarele democrate, spera sa ii fie adversar in alegerile prezidentiale din 2020 din Statele Unite.

Coreea de Nord a efectuat la inceputul lui mai doua teste cu rachete cu raza mica de actiune la interval de aproape o saptamana, o premiera dupa spectaculoasa destindere din Peninsula Coreeana marcata in 2018 prin demararea negocierilor privind programele nuclear si balistic ale Phenianului.

La finalul primei lor intalniri, in iunie, la Singapore, Donald Trump si Kim Jong Un au semnat o declaratie vaga in favoarea „denuclearizarii Peninsulei Coreene”. Ulterior, nu s-a inregistrat niciun progres notabil, cele doua parti avand interpretari diferite ale acestui angajament. Al doilea summit care a avut loc in februarie la Hanoi s-a incheiat cu un fiasco total.

Intre timp, Kim Jong Un a acuzat vehement Washingtonul ca este de rea credinta si a cerut o schimbare in atitudinea Statelor Unite.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2