septembrie 24, 2021

Donald Trump va anunta masuri impotriva Chinei in legatura cu acuzatiile de furt de proprietate intelectuala

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele american Donald Trump va anunta joi masurile pe care intentioneaza sa le ia impotriva Chinei, acuzata de furt de proprietate intelectuala, a anuntat miercuri Casa Alba, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

“Maine (joi), presedintele Trump va anunta masurile pe care a decis sa le ia in urma anchetei in baza articolului 301 (…) in legatura cu modul in care China (…) isi insuseste tehnologii americane si proprietate intelectuala”, a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Raj Shah.

Chiar inainte de anuntul Casei Albe, care a facut obiectul unor speculatii intense timp de cateva saptamani, Beijingul a transmis un avertisment Washingtonului.

Cerand Statelor Unite sa nu actioneze sub impulsul emotiilor, premierul chinez Li Keqiang a avertizat ca un razboi comercial intre cele doua mari puteri “nu ar aduce beneficii nimanui” si ca nimeni nu va iesi invingator.

Miercuri, noul presedinte al Bancii centrale americane (Fed) Jerome Powell, a recunoscut ca un posibil razboi comercial intre Statele Unite si unii dintre partenerii sai comerciali constituie acum un risc “mai mare” pentru economie decat in trecut.

Cu toate acestea, Donald Trump si-a exprimat de cateva saptamani dorinta de a actiona in privinta acestei chestiuni.

Washingtonul este ingrijorat in mod special de sistemul de joint-venture impus de Beijing companiilor americane: in schimbul accesului pe piata chineza, aceste firme sunt obligate sa impartaseasca cu partenerii locali o parte din know-how-ul lor tehnologic.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2