Donatie de 350 de milioane de dolari pentru Universitatea Harvard

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prestigioasa universitate americana Harvard a primit cea mai mare donatie din istoria sa, 350 de milioane de dolari de la unul din fostii sai studenti originar din Hong Kong si care astazi este multimilionar, a anuntat luni ziarul Universitatii Harvard, preluat de AFP citata de Agerpres.

Aceasta donatie record venita de la Morningside Foundation este destinata Facultatii de Sanatate Publica de la Harvard.

Fondurile vor fi utilizate in special pentru combaterea unor pandemii precum Ebola sau pentru a raspunde la unele probleme umanitare precum saracia si pagubele colaterale ale razboaielor si conflictelor, precizeaza The Harvard Crimson. In schimb, Facultatea de Sanatate Publica de la Harvard isi va schimba numele in Harvard H. Chan School of Public Health, in onoarea tatalui milionarului, un important dezvoltator imobiliar din Hong Kong.

In termeni absoluti, aceasta este a treia cea mai importanta donatie primita vreodata de o universitate din intreaga lume dupa miliardul de dolari primit de Universitatea Vedanta din India si donatia de 600 milioane de dolari primita de Institutul de tehnologie din California.

Morningside Foundation a fost infiintata in 1996 de fratii Ronnie si Gerald Chan, care au facut avere in domeniul investitiilor de capital. Gerald Chan a absolvit Facultatea de Sanatate Publica de la Harvard in anii 1970 si de atunci incoace a ramas in stransa legatura cu universitatea de la Boston (statul Massachusetts). Potrivit revistei Forbes, fratii Ronnie si Gerald Chan se situeaza in prezent pe locul 17 in topul celor mai bogati oameni din Hong Kong cu o avere combinata de 2,95 miliarde de dolari.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2