“Dor de Eminescu”, la Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu”

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

eminescuIn fiecare an, in data de 15 ianuarie il sarbatorim pe Luceafarul Poeziei Romanesti, Mihai Eminescu. Anul acesta se implinesc 165 de ani de la nasterea marelui clasic. Pentru a marca acest moment, Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” din Baia Mare a pegatit o serie de evenimente dedicate celui mai mare poet roman.

Sub genericul “Dor de Eminescu la Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” vor avea loc mai multe activitati:

Miercuri, 14 ianuarie , ora 14.00 – Sectia pentru copii

Vernisajul expozitiei de pictura cu titlul „Eminesculoare” – editia a II-a, va avea loc in data de 14 ianuarie, ora 14.00 pe holul Sectiei pentru copii. Expozitia contine peste 70 de lucrari si este realizata de elevii cercurilor de arte de la Palatul Copiilor Baia Mare (director Claudia Craciun): Cercul de Ceramica – desen: prof. coordonator Mihaela Florentina Ganta, Sculptura: prof. coordonator Marcel Stanciu, Arta populara: prof. coordonator Maria Stanciu, Atelierul fanteziei: prof. coordonator Vigh Peter, Arte textile: prof. coordonator Gyori Kinga.

Expozitia va fi deschisa publicului in perioada 12 – 30 ianuarie 2015.

Joi, 15 ianuarie, ora 9.30 – Sectia pentru copii

Legenda copilariei lui Mihai Eminescu”

Activitate realizata de Sectia pentru copii in colaborare cu prescolari de la Gradinita nr. 28, Baia Mare (coordonator profesor Dana Nechita), prescolari de la Gradinita nr. 8, Baia Mare (educatoare Vestita Hidan, Ana Rohian si Greti Pop), si elevi de la Scoala Nr. 18 Baia Mare (invatatoare Helga Maghiari). Activitatea va consta in evocarea unor momente din copilaria marelui poet insotita de un recital de poezie din lirica eminesciana. La sfarsitul activitatii, elevilor le va fi prezentata expozitia de carte „Insemnari despre Mihai Eminescu” realizata de colectivul Sectiei pentru copii.

Joi, 15 ianuarie, ora 10.30 – Filiala Traian

Trecut-au anii…”

Joi, 15 ianuarie, ora 10.30, la Filiala Traian va avea loc activitatea cu titlul „Trecut-au anii…”, realizata de elevii clasei a II-a C de la Scoala Gimnaziala „Dimitrie Cantemir” Baia Mare, profesor Florian Feidi. Activitatea va consta intr-un recital de poezie si un concurs de desene inspirat de opera marelui poet. Bibliotecar Voichita Muresan va prezenta viata si activitatea lui Mihai Eminescu si expozitia de carte realizata de colectivul Filialei Traian „Nemuritorul Eminescu”.

Bibliotecara Ioana Dunca va face copiilor o prezentare a serviciilor oferite de biblioteca.

Joi, 15 ianuarie, ora 12 – Salonul Artelor

Va avea loc activitatea cu titlul „Eminescu pe aripile timpului” – 1000 de recitari intr-o ora, realizata de elevii claselor IX-XII de la Colegiul Emil Racovita, organizata de prof. Adriana Draghis.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2