Dorinta pentru 2016: Au trecut apa rece a raului Tisa pentru a ajunge intr-o tara din spatiul Schengen

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

migrantiPatru cetateni din Sri Lanka, cu varste cuprinse intre 21 si 46 de ani au fost prinsi de politistii de frontiera sigheteni in 31 decembrie in timp ce incercau sa ajunga din Ucraina in Romania si de aici spre o tara din spatiul Schengen. Oamenii si-au riscat viata, reusind sa treaca granita romano-ucraineana prin apa rece a raului Tisa.

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au predat autoritatilor de frontiera din Ucraina cei patru cetateni din Sri Lanka.  Actiunea specifica pe linia combaterii migratiei ilegale a fost declansata la nivelul Serviciului Combaterea Migratiei Ilegale si Infracţionalitatii Transfrontaliere din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, totul in cooperare cu Detasamentul Sprijin Operativ si S.P.F. Sighetu Marmatiei.

Potrivit ITPF Sighetu Marmatiei, din primele verificari a rezultat faptul ca barbatii nu vorbesc limba romana si sunt de origine asiatica, fapt pentru care au fost condusi la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor. In acest moment politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie incheiat intre Comunitatea Uniunii Europene si Ucraina, migrantii au fost predati autoritatilor de frontiera vecine, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2