Doru Dancus: Am interzis orice act artistic in Casa Tineretului. Nu punem vietile oamenilor in pericol

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, Doru Dancus, saluta demersurile autoritatilor de control in ceea ce priveste Casa de Cultura din Baia Mare. Acesta a precizat faptul ca si Casa Tineretului a fost inchisa pe aceleasi considerente, mai exact din cauza conditiilor improprii.

Doru Dancus, vicepresedinte CJ Maramures: “Acest lucru trebuia sa se intample de mult timp. Faptul ca un trust de presa a deschis acest subiect si institutiile abilitate s-au sesizat si s-a ajuns la concluzia ca nu se pot desfasura activitati culturale in aceasta institutie e foarte bine. La Casa Tineretului, care apartine Consiliului Judetean Maramures situatia a fost similara. Conditiile nu erau prielnice pentru a se desfasura vreun act artistic si atunci am luat hotararea sa nu mai acordam spatiu pentru desfasurarea niciunui tip de eveniment, in ideea de a nu periclita nici viata celor care participa la evenimentele artistice, dar nici actul artistic. Acum, suntem in faza in care urmeaza sa se finalizeze proiectul tehnic si ulterior sa-l depunem pentru finantare pe fonduri europene sau guvernamentale insa luam in calcul si o reabilitare a imobilului cu bani de la bugetul judetului.”

Dancus spune ca atat Primaria Baia Mare cat si Consiliul Judetean Maramures au facut pasi importanti pentru ca cele doua cladiri sa faca parte din patrimonial orasului si respectiv al judetului.

Doru Dancus: “In opinia mea s-au facut deja pasi importanti atat de catre Primaria Municipiului Baia Mare, care este deja intr-o faza destul de avansata cu actiunile in instanta pentru preluarea Casei de Cultura, cat si Consiliul Judetean Maramures din momentul in care a preluat cladirea Casei Tineretului. Aceste imobile trebuie sa fie ale comunitatii si sa le aducem la conditii decente pentru a le putea da spre folosinta baimarenilor, a maramuresenilor si aici fac referire atat la salile de spectacole, din ambele cladiri, cat si la celelalte spatii.”

Viitoarea sala de spectacole din incinta Casei Tineretului va fi extinsa. Tot aici, spatiile vor fi recompartimentate.

Doru Dancus: “In noul proiect, care trebuie predat pana la sfarsitul lunii octombrie, sala de spectacole va fi extinsa si modernizata la cele mai inalte standarde. Acum, sala are in jur de 300 de locuri insa pe noua schema de proiectare o sa aiba aproximativ 500 de locuri. In noiembrie vom da publicitatii proiectul. Trebuie sa va mai spun ca pe langa aceasta sala am gandit si alte spatii cum ar fi: pavilioane expozitionale, o sala multifunctionala de conferinte plus alte incaperi care sa corespunda cerintelor institutiilor de cultura si tineret.”

Vicepresedintele CJ Maramures a punctat faptul ca in cazul in care nu vor fi surse de finantare, cladirea va fi reabilitata pe bucati din bani de la bugetul judetean: “In cazul in care nu vom avea surse de finantare europene sau guvernamentale intentionam ca din resursele proprii ale Consiliului Judetean sa incepem modernizarea cu sala de spectacole, care ne va aduce si venituri.”

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2