Doru Dancus, cinste pentru Maramures. Judetul a fost premiat la Washington

Delegatia Consiliului Judetean Maramures, aflata la Washington D.C. a reprezentat Maramuresul la Gala “Alianta 2019, dar si la evenimentele organizate la Ambasada Statelor Unite la Bucuresti. In cadrul Galei “Alianta 2019”, judetului Maramures i s-a decernat “Premiul de excelenta pentru promovarea oportunitatilor economice si culturale”, precum si recunoasterea implicarii in strangerea relatiilor romano-americane.

La sectiunea ”Antreprenorul anului 2019” a fost premiata Anastasia Soare, fondatoarea companiei Anastasia Beverly Hills, iar la sectiunea ”Inovatie in business” a fost premiata compania Uipath, ca primul “unicorn romanesc” in tech, care a fost reprezentata la eveniment de Razvan Ahim. Liderului majoritatii din Camera Deputatilor americani, Steny H. Hoyer i-a fost inmanat Premiul de Excelenta pentru activitatea in Serviciul Public 2019.

Premii de excelenta pentru promovarea culturii si filmului romanesc in Statele Unite, precum si promovarea traditiilor romanesti sau a documentarii imigratiei romanesti in America au fost acordate Societatii Culturale Romano-Americane din Seattle, reprezentata de Otilia Baraboi, Societatii pentru limba si cultura romana autentica din Chicago, reprezentata de vicepresedintele Alina Crisan si Organizatiei Mostenirea Romanilor Americani din Minnesota, reprezentata de Arria Giulian si Dana Voller. Tanarul regizor maramuresean Michael Dolha a prezentat scurt-metrajul “Screening of Hayley”, produs de Casa de Film “Dolha Films”, fiind recompensat pentru activitatea sa, de catre vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Ioan Doru Dancus, cu traista si logoul judetului.

Prezent la eveniment, fostul ambasador al SUA la Bucuresti si unul din fondatorii Aliantei Americano-Romane, Excelenta Sa James Rosappepe, a primit si el, in dar, insemnele judetului Maramures, pe care a recunoscut ca l-a vizitat si a ramas ca un loc special in sufletul sau. La Ambasada Romaniei din S.U.A. s-au desfasurat, in ziua care a urmat Galei, mese rotunde cu dezbateri pe subiecte actuale de securitate, cultura si afaceri in domeniul IT.

Totodata, organizatia Alianta Americano-Romana a lansat doua initiative menite sa imbunatateasca pe viitor viata romanilor din tara, dar si din diaspora: campania “Census US 2020”, sustinuta si de artista Paula Seling si ridicarea vizelor pentru romani – “Visa Waiver for Romanians”.

Informatii: CJ Maramures
ZiarMM.ro

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

3 Comments

 1. Danny

  Lauda de sine nu miroase a bine,sau prea mult zgomot pentru ..ce?! Asa este acest Dancus, un laudaros si un ,,culturnic” de trei parale, avand in vedere studiile ,,aprofundate in domeniu…. Sa o lase mai bland cu viata culturala si sa se ocupe de alte probleme ale judetului, daca este atat de priceput,,ex telefonistul”.

  Reply
  1. gelu miulescu

   Ha, are perspective grandioase, Iohannis a fost si el “telefonist” in armata. Acolo practica era ca celui mai mare individ sa i se puna in spate bobina cu cablul si era uns fruntas si CLC-st! Incercati sa vizualizati un Iohannis alergand si intinzand cablul de bobina intre transee si posturile de observatie. HIHI

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1