Doru Dancus: Ii incurajam pe maramuresenii din diaspora sa revina acasa, sa investeasca aici

home camp2
home camp2
home camp2

Conducerea judetului se arata tot mai interesata de implementarea unor proiecte menite a duce la prezervarea, dar si la punerea in valoare a arhitecturii traditionale specifice Maramuresului, care, in ultimele decenii, a facut tot mai greu fata invaziei modernitatii. Direct implicat in gestionarea acestei probleme, vicepresedintele Doru Dancus afirma ca proiectele fac parte dintr-un concept mai larg, ce include promovarea culturala a judetului in tara si peste hotare, in vederea atragerii atentiei romanilor din diaspora inspre aceste locuri.

„Incercam sa dezvoltam proiectul nostru, pentru care am obtinut deja o finantare din partea Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni, intitulat Dor de Romania – Maramuresul si Diaspora, pe partea de actiuni culturale. Proiectul a fost scris pentru o prima deplasare la Milano, in luna noiembrie. Am primit 70 mii lei, iar ca valoare a finantarii, este printre primele, la nivel de minister. Vrem sa il raspandim in cat mai multe comunitati de romani si maramureseni plecati in strainatate.

Proiectul este unul amplu si cuprinde mai multe actiuni, inclusiv de prezentare a activitatii administrative a judetului si a proiectelor noastre, cum ar fi cele privind Revitalizarea Satului Maramuresan sau Adopta o Casa Taraneasca. De asemenea, vrem sa le aratam romanilor si maramuresenilor ce inseamna anumite proiecte, cum sunt cele legate de start up nation, si cum sunt ei incurajati sa vina acasa, sa investeasca aici”, spune Doru Dancus, vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

1 Comment

  1. Romeo

    Ce să mai chemi u Dăncuș Maramureșeni din Diaspora că nu-ți ajunge ție … de cănd ai ajuns vicepreședinte datorit lui Lucian Morar ai ajuns..așa că nu mai face campanie că de la anul scăpăm de tine.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *