Doru Dancus: Implicarea conducerilor locale in conservarea arhitecturii traditionale este absolut cruciala

Reclame home 1
Reclame home 1

Sala de sedinte ”Bogdan Voda” din cadrul Palatului Administrativ a gazduit evenimentul „Arhitectura in Satele Maramuresene”, initiativa organizata sub egida Bienalei de Arhitectura Transilvania – BATRA 2019.

Executivul Consiliului Judetean Maramures a fost reprezentat de vicepresedintele Ioan Doru Dancus, la eveniment fiind prezenti atat arhitecti cat si specialisti in domeniu, dar si reprezentanti ai unitatilor administrativ-teritoriale din judet.

Arhitectul Laura Zaharia a prezentat harta mesterilor in constructii si ghidurile de arhitectura pentru mediul rural, dupa care a urmat o dezbatere privind traiectoria arhitecturii traditionale si modalitatile de promovare a instrumentelor prezentate.

Vicepresedintele Ioan Doru Dancus a subliniat ca implicarea conducerilor locale in conservarea arhitecturii traditionale este absolut cruciala.

Ioan Doru Dancus, vicepresedinte Consiliul Judetean Maramures: “Autoritatea locala ar trebui sa fie prima interesata sa incurajeze oamenii sa conserve stilul traditional. Consiliul Judetean Maramures sprijina autoritatile locale si are in implementare, dar si pe agenda viitoare, proiecte prin care se vizeaza revitalizarea satului maramuresean si perpetuarea valorii materiale si imateriale a acestuia.”

Toti cei prezenti la eveniment au fost de acord ca la nivelul comunitatilor locale trebuie sedimentata ideea de identitate si apartenenta la un spatiu a carui estetica nu le apartine doar unor oameni, ci intregii comunitati. Totodata, s-au dezbatut idei de proiecte prin care se pot incuraja si aduce impreuna toate partile interesate de astfel de demersuri de protejare si promovare a arhitecturii traditionale.

Bienala de Arhitectura Transilvania (BATRA) 2019 se desfasoara in perioada 7 – 24 noiembrie si consta intr-un sir de evenimente organizate in localitatile Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Baia Mare, Oradea si Satu Mare, care isi propun sa aduca arhitectura in atentia opiniei publice, dar si sa promoveze excelenta in acest domeniu.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole