Doru Dancus vrea o campanie de promovare a turismului din Maramures la nivel national si international

Presedintele PNTCD Maramures, Doru Dancus, candidat pentru un loc de consilier judetean, vine in fata maramuresenilor cu un set de 10 proiecte pe care doreste sa le puna in practica dupa alegeri. Printre acestea se numara sustinerea traditiilor din judet prin organizarea de diferite evenimente culturale, dezvoltarea climatului de afaceri in judet prin diverse facilitati pentru investitori, dar si promovarea turismului pe plan national, cat si international.

In privinta turismului, Doru Dancus spune ca pana acum nu s-a profitat la maximum de potentialul turistic al judetului nostru. Iata, pe larg, viziunea pentru Maramures a lui Doru Dancus:

1. Sustin pe deplin constructia tunelului pe sub Muntii Gutai, ce urmeaza a face legatura intre cele mai importante orase din Maramures, respectiv Baia Mare si Sighetu Marmatiei. Nu cred ca mai e cazul sa exprim multiplele avantaje ce le-ar genera acest proiect si sunt sigur de sprijinul dumneavoastra.

2. Maramures – centrul culturilor traditionale din Romania. Avand in vedere ca ne aflam in unul din cele mai bogate judete din punct de vedere cultural, este pacat sa nu ne folosim de acest atu pentru a dezvolta in adevaratul sens al cuvantului turismul din Maramures. Prin acest proiect, doresc sa aduc sub o singura umbrela toate evenimentele culturale din intreaga perioada pentru un maxim de promovare si eficienta in organizare.

3. Transport subventionat pentru pensionarii din alte localitati in vederea deplasari in Baia Mare pentru rezolvarea diverselor probleme in raport cu institutiile publice din municipiu. Totodata doresc sa eficientizez comunicarea inter-institutionala si cea intre contribuabili si autoritatilor publice.

4. Dezvoltarea climatului de afaceri in judet. Consider ca una din pripritatile politicienilor din Maramures trebuie sa fie crearea de noi locuri de munca.Pentru aceasta nu este suficient sa stam cu mainile in san asteptand investitorii ci trebuie sa realizam un climat favorabil pentru oamenii de afaceri interesati de aceasta zona. Pentru aceasta e nevoie de avantaje administrative, facilitati si infrastructura performanta si multa consecventa.

5. Facilitati pentru elevi. Consiliul Judetean are obligatia, cel putin morala, de a veni in sprijinul elevilor oferindu-le un mediu de studii competitiv insa si prin facilitati pentru activitati extrascolare cum ar fi transport gratuit pentru excursii, reducere la muzee si obiective turistice si multe altele.

6. Sustinerea absoluta in pastrarea culturi si traditiilor Maramuresene. Doresc si trebuie sa sprijinim cat mai mult posibil scolile populare de arte, mestesugarii, creeatorii de arta si vestimentatie populara si a tuturor celorlalte domenii cu implicatie in cultura traditionala.

7. Cresterea competentelor administratiilor puplice din judet. Prin comunicare si schimb de experienta putem dezvolta eficienta primariilor si consiliilor locale.

8. Turismul ca sursa principala de venit. Este pacat ca pana acum nu am profitat pe deplin pe capacitatile turistice ale judetului nostru. O campanie de promovare la nivel national, cat si international, in care Consiliul Judetean sa ofere o platforma comuna pentru toate obiectivele turistice, pensiunile, muzeele si celelalte atractii consider ca ar avea un impact major asupra dezvoltari Maramuresului.

9. Aprecierea valorilor. Pretutindeni in lume comunitatile isi cinstesc oamenii importanti  din zona, prin distinctii, memoriale si alte modalitati. Trebuie sa urmam modelul pentru a ne conserva valorile.

10. Politica pentru cetateni. Mi-ar face mare placere ca dupa alegeri politicienii maramureseni sa lucreze impreuna pentru cetateni, indiferent de partidul pe care il reprezinta, scorul obtinut in campanie sau alte animozitati personale. Imi asum rolul de mediator in aceasta situatie si sunt convins ca voi gasi deschidere la cooperare la personalitatile politice din judet.

Vlad HERMAN

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *