Dosar “Gala Bute”: Udrea – condamnata la 6 ani de inchisoare cu executare

home camp2
home camp2
home camp2

Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnata marti de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul “Gala Bute”, informeaza AGERPRES.

Decizia Instantei supreme in acest dosar nu e definitiva.

Udrea a primit cinci ani pentru luare de mita, patru ani pentru aceeasi infractiune si o pedeapsa de sase ani tot pentru luare de mita, precum si sase ani pentru abuz in serviciu. Ea a fost achitata pentru folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene. Pedepsele au fost contopite, urmand ca ea sa execute pedeapsa cea mai mare, de sase ani.

In acelasi dosar, Rudel Obreja, fost presedinte al Federatiei Romane de Box, a fost condamnat la cinci ani inchisoare cu executare. Si acesta a primit mai multe pedepse: trei ani pentru complicitate la luare de minta, cinci ani pentru evaziune fiscala, alti trei ani tot pentru evaziune si a fost achitat pentru spalare de bani. Pedepsele au fost contopite si va face pedeapsa cea mai grea, de cinci ani.

Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, a primit trei ani de inchisoare cu executare.

Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a fost achitat pentru acuzatiile de participatie improprie la abuz in serviciu si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Alte condamnari in dosar:

Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului — patru ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de incercare de sase ani

Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Nationale de Investitii — trei ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita cu un termen de supraveghere de cinci ani

* Dragos Marius Botoroaga, administratorul unei firme — doi ani si sase luni cu suspendare

* Stefan Lungu, fost consilier al lui Udrea — un an si sase luni cu suspendare.

 

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *