septembrie 27, 2021

Dosarul alegerilor prezidentiale din 2009, inchis de procurori

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Dosarul privind cercetarea de catre Parchetul de pe langa ICCJ a alegerilor prezidentiale din decembrie 2009 a fost clasat de procurori.

Intr-un comunicat oficial de mentioneaza ca: „Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curte de Casatie si Justitie au dispus clasarea acestui dosar intrucat – din coroborarea probelor administrate – s-a stabilit ca nu s-a decelat niciun element/indiciu de natura sa conduca la presupunerea rezonabila ca s-ar fi incercat/initiat de catre persoanele nominalizate, acte/actiuni ce ar intersecta sfera ilicitului penal, respectiv ce ar contura textul incriminator al infractiunii de abuz in serviciu, prev. de art.297 alin. 1 Cod penal cu aplic. art.5 Cod penal (art.248 rap. la art.2481 din vechiul Cod penal) si al infractiunii de falsificarea documentelor si evidentelor electorale, prev. de art.391 alin.3 si 4 din Codul penal cu aplic. art.5 Cod penal (fost art.62 alin. 3 si 4 din Legea nr.370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei)”

In plus, parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a mai mentionat ca „faptele pentru care s-a inceput urmarirea penala se prescriu in conformitate cu art. 154 alin. 1 lit. c din noul Codul penal, dupa un termen de 8 ani”.

In aceste conditii devine inutila si continuarea activitatii Comisiei parlamentare care ancheteaza evenimentele legate de alegerile prezidentiale din 2009, in urma carora Traian Basescu a obtinut cel de-al doilea mandat de presedinte al Romaniei.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2