UPDATE: Dosarul „Cultivatorilor de canabis”, un nou termen la Tribunalul Maramures

Traficantii de droguri arestati anul trecut, in luna septembrie, si trimisi in judecata, au fost chemati din nou in fata instantei. Maramuresenii Tudor Tiplea, Radu Verdes, Tyetyis Florin si Viorel I. Lobont au fost acuzati de cultivare de plate interzise, detinere, consum si trafic de droguri, intr-un dosar instrumentat de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism.

Dupa doua luni de arest, acestia au fost eliberati, masura arestarii fiind inlocuita cu aceea a interdictiei de a parasi tara si de eliberare sub control judiciar. Acum, cei patru sunt judecati in stare de libertate.

Conform procurorilor DIICOT, in cursul anului 2009, cei patru  au cultivat in mod ilegal plante de canabis, printre culturi de porumb, in scopul consumului propriu dar si al comercializarii lor. Tyetyis Florin si Tiplea Tudor au depozitat o parte din canabisul cultivat de inculpatii Verdes si Lobont, la locuinta inculpatului Tiplea fiind gasita cantitatea de circa 1 kg de canabis. In plus, inculpatul Tyetyis i-a ajutat pe cei doi inculpati, cu o ocazie, la incarcarea in caruta a plantelor de canabis pe care acestia le-au cultivat in mod ilegal.

UPDATE: Marti, dosarul celor patru presupusi traficanti a avut un nou termen de judecata. Cauza a fost amanata pentru administrare de probe.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu