Dosarul “Spaga la Primarie”: Chereches, salvat de martori. Procesul se amana

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

UPDATE: La proces s-a prezentat un singur martor, care a fost audiat. Este vorba de Gheroghe Darida, fost director sportiv al FCM Baia Mare. Acesta a dat declaratii referitoare la momentul in care numitii Tolas Radu si Vasile Viman au dus la club suma de 30 mii lei, din partea lui Catalin Chereches, pentru a fi impartita jucatorilor.

Tot legat de marturia lui Darida, este de remarcat faptul ca si-a adus aminte de un episod pe care l-a uitat initial, cand a fost audiat in faza de urmarire penala. Iata ca memoria i s-a imbunatatit, probabil in contextul in care doi alti martori din dosar sunt urmariti penal pentru marturie minicinoasa de favorizarea infractorului. Este vorba de un moment in care Darida se afla in curtea lui Cristian Span, cel care a detinut trustul de presa eMaramures, cand o anume doamna, pe care nu o cunostea, a primit din partea lui Span o geanta, context in care cei doi “au discutat ceva legat de banca”.

Vom reveni cu declaratia detaliata a martorului Gheorghe Darida.

Primarul Catalin Chereches poate rasufla usurat. Cel putin pentru moment. La ultimul termen al dosarului in care a fost trimis in judecata pentru luare de mita, mai multi dintre martorii citati nu se prezinta. Dorin Toma (antrenor al echipei de fotbal Minaur Baia Mare), Liviu Bala (fost director executiv al HCM Baia Mare) si jurnalistul Claudiu Florescu au depus cereri de amanare. Din diverse motive, acestia solicita un nou termen la care sa fie audiati ca martori.

Daca in cazul lui Liviu Bala si al lui Claudiu Florescu, starea de sanatate nu le permite deplasarea la Curtea de Apel Cluj, Dorin Toma are alte probleme, el fiind prins cu competitiile sportive. Fara a indica niciun eveniment la care trebuie sa participe echipa pe care o antreneaza, programat pentru data de 29 noiembrie, Toma solicita sa fie audiat in luna decembrie sau ianuarie. Practic, nu a dorit sa faca deplasarea la Cluj, preferand sa stea acasa. Solicitarea de amanare venita din partea sa era de asteptat, in conditiile in care echipa pe care el o anterneaza este sustinuta cu bani de la bugetul local al Municipiului Baia Mare, iar pozitia sa la club se afla la mana primarului Chereches, acesta din urma avand tot interesul ca procesul sa se amane la nesfarsit.

Cel mai probabil, urmatorul termen va fi programat pentru luna ianuarie.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Geo

    Bătaie de joc la adresa Justiției. Sunt puerile motivele pentru care se tot amână audierea acestor martori. Bine că atunci când era vorba despre a fi cărăuși de bani murdari sau de a executa comenzile primarului penal (campanii de presă abjecte) aceștia erau foarte sănătoși, iradiau de bucurie la gândul că vor fi recompensați de primarul penal. Doamne, ce mai dădeau ei din gură la defuncta televiziune emaramureș. Ce de atacuri și laude la comanda banului! Arhivele stau mărturie! Dar nu doar aceștia sunt jurnaliștii cu probleme. DNA să extindă cercetările și în alte redacții, unde se comiteau fapte la indigo, cu bani proveniți din operațiuni dubioase, spălarea lor, dare-luare de mită, furt din banii negri scăpați de sub control, amenințare și șantaj din partea ”sponsorului” mituitor, terorizarea jurnaliștilor onești, care nu s-au supus ordinelor venite de la primarul penal. DNA, fă curățenie și în presa coruptă din Baia Mare!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *