Dosarul “Spaga la Primarie”. Martorii “in favoarea mea” il lasa balta pe Chereches. Teoria imprumutului, desfiintata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Joi, 15 februarie, s-a consumat un nou episod al procesului de luare de mita al primarului baimarean, Catalin Chereches. Pentru acest termen, au fost citati trei martori, acestia avand legatura directa cu fostul club de fotbal finantat de Primaria Baia Mare: Dorin Toma, antrenor, Alin Liviu Ignea si Radu Traian Leonte, ultimii doi in calitate de jucatori.

In principal, acestia au relatat despre modul in care a fost finantat clubul, care era relatia ex-presedintelui Cristian Span cu jucatorii, faptul ca s-au acumulat datorii, iar primarul Catalin Chereches s-a oferit sa le achite o parte din salarii. Niciunul dintre cei trei nu isi aminteste ca, in vreun context oarecare, Span, Chereches sau altcineva sa fi declarat faptul ca sumele platite de Chereches catre jucatori ar fi reprezentat un imprumut. Pentru ca au fost platiti din buzunarul sau catre jucatori. Practic, cei trei infirma sustinerile lui Catalin Chereches, care a afirmat ca banii primiti drept spaga de la Cristian Span erau parte a unui imprumut.

In acelasi dosar mai asteapta a fi audiati Claudiu Florescu si Liviu Bala, acestia insa neputandu-se prezenta la instanta, din ratiuni medicale. Deocamdata magistratii nu au dispus audierea lor prin comisie rogatorie, aceasta masura urmand a fi luata doar dupa ce toti ceilalti martori vor fi audiati, iar Florescu si Bala nu se vor prezenta.

Vom reveni cu declaratiile detaliate ale celor trei martori audiati la ultimul termen.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

1 Comment

  1. Maria

    De ce Tribunalul permite tergiversarea procesului? Sunt evidente jocurile inculpatului Cătălin Cherecheș. Un caz simplu de dare de mită durează nepermis de mult! Cetățenii onești purtați prin aceste procese, societatea băimăreană de ce trebuie să suporte consecințele acestor tergiversări? De ce se permite ca un individ aflat în postura inculpatului Cătălin Cherecheș să exercite de-atâta timp funcția de primar al orașului Baia Mare? Consecințele nefaste asupra orașului nu pot fi calculate! Orașul este condamnat la înapoiere!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2