DOTĂRI – Comisarii Gărzii de Mediu vor avea camere video purtate pe corp

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Mediului a anunțat că toate cele 43 de Comisariate județene ale Garzii de Mediu vor fi dotate cu echipamente noi pentru a crește numărul și eficiența controalelor efectuate în domeniul gestionării deșeurilor. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că a semnat săptămana aceasta contractul de finanțare din PNRR, cu o valoare de 13 milioane de euro, pentru dotarea cu echipamente de monitorizare și control a celor 43 de Comisariate județene.

„Aceste echipamente vor fi folosite pentru creșterea gradului de trasabilitate a deșeurilor, o vizibilitate sporită în traseul real al transporturilor de deșeuri și, implicit, reducerea cantităților de deșeuri transportate ilegal. Se vor achiziționa, printre altele, 8 sisteme de scanare a camioanelor, 271 de camere video de bord, 16 drone, și 709 camere video purtate pe corp. Una din țintele propuse prin proiect este ca, până la finele lui 2025 să fie efectuate primele 400 de misiuni de monitorizare și control cu echipamentele achiziționare”, arată Barna.

Marcela Chindriș, comisar-șef al Gărzii de Mediu Maramureș, spune că aceste echipamente vor ajuta extrem de mult comisarii Gărzii de Mediu Maramureș în munca pe care o desfășoară.

„Aceste echipamente ne vor ajuta în munca pe care o facem, însă nu știm ce vor primi aici la Maramureș. Săptămana viitoare avem o întalnire la Suceava cu toți cei implicați și atunci vor afla mai multe”, a declarat Marcela Chindriș, pentru ziarmm.ro.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole