Două cazuri de contrabandă la Sarasău. Un maramureșean și soția acestuia sunt cercetați penal

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, ascunse în podeaua unei remorci, dar și pe linia frontierei verzi, 13.450 de pachete cu ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au organizat o acțiune specifică pe lina combaterii contrabandei cu tutun în zona de competență. Aceștia au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localității Piatra, un autoturism de teren marca VW Touran, care tracta o remorcă, condus de un cetățean român, în vârstă de 44 de ani, având ca pasager pe soția sa, ambii domiciliați în județul Maramureș.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit într-un spațiu special amenajat în podeaua remorcii o cantitate mare de țigări. Drept urmare, autoturismul și remorca au fost conduse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 23.400 de lei.

În cauză, cele două persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar țigările au fost ridicate în vederea confiscării. Totodată, autoturismul și remorca au fost indisponibilizate la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au declanșat, în data de 4 iulie a.c., o altă acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. În jurul orei 06.15, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului PF a observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat către interior, pe direcția localității Săpânța, la o distanță de circa 15 m față de răul Tisa, mai multe colete voluminoase.

Oana Pîrcălab, purtător de cuvânt ITPF Sighetu Marmației: ”Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea celor în cauză, însă în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit și s-au întors în Ucraina. În cel mai scurt timp au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.”

La fața locului au fost descoperite 14 colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 11.450 pachete cu țigări, de proveniență Belarus și Duty Free.

Țigările, în valoare de 133.965 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *