Doua comune din Maramures, propuse de Ministerul Turismului sa fie atestate ca statiuni turistice de interes local

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Comunele Birsana si Botiza din judetul Maramures, municipiul Carei si orasul Livada, din judetul Satu Mare, Cisnadie, din judetul Sibiu, orasul Novaci si comuna Polovragi, din judetul Gorj, comuna Rodna, din judetul Bistrita Nasaud, si comuna brasoveana Vama Buzaului se afla pe lista localitatilor propuse de Ministerul Turismului pentru a fi atestate ca statiuni turistice de interes local, informeaza AGERPRES.

In acest sens, ministerul a lansat in dezbatere publica proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea atestarii unor localitati sau parti din localitati, ca statiuni turistice de interes local si pentru modificarea anexei nr. 5 la Hotararea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor si criteriilor de atestare a statiunilor turistice.

“In conformitate cu prevederile Hotararii Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor si criteriilor de atestare a statiunilor turistice, localitatile sau partile din localitati care dispun de resurse naturale si antropice si care indeplinesc criteriile legale de atestare pot fi atestate ca statiuni turistice de interes national si local”, se arata in Nota de fundamentare care insoteste proiectul de act normativ.

Potrivit sursei citate, pe termen mediu si lung, proiectul de act normativ va crea un impact pozitiv in sensul ca localitatile atestate vor putea fi promovate ca statiuni turistice de interes local si vor avea sanse mai mari in atragerea de finantari nerambursabile, in conditiile in care unele programe de finantare impun existenta atestarii ca
statiune turistica.

“Avand in vedere efectul multiplicator al turismului in sectoarele economice conexe, precum transporturile, constructiile, agricultura, artizanatul si comertul
cu amanuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului in localitatile atestate statiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economica si cresterea calitatii vietii pentru rezidentii acestor zone”, se spune in nota.

De asemenea, impactul pozitiv este determinat de cresterea circulatiei turistice si totodata a cifrei de afaceri a investitorilor din turism.

“Investitorii din domeniul turismului pot accesa finantari structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice. Prin realizarea acestor proiecte, localitatile se vor dezvolta din punct de vedere turistic, ceea ce va determina o crestere a numarului turistilor de pe piata interna si externa. Diversificarea ofertei si cresterea calitatii serviciilor turistice va crea un impact social pozitiv pentru turisti”, mai sustine autorul proiectului.

Sursa foto: Manastirea Barsana (Facebook)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2