Doua cutremure in judetul Buzau, vineri dimineata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

cutremur_Doua cutremure cu magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter s-au produs, vineri dimineata, in zona seismica Vrancea, judetul Buzau, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Primul seism a avut loc la ora locala 1,46, la o adancime de 124 de kilometri, iar cele mai apropiate orase de epicentru au fost Valenii de Munte (33 kilometri), Mizil ( 34 kilometri), Buzau (36 kilometri), Boldesti-Scaeni (45 kilometri), Plopeni (47 kilometri).

Cel de-al doilea cutremur, tot de 2,8 grade pe Richter, s-a produs in aceeasi zona, la ora locala 5,15, dar la o adancime de 129 de kilometri. Orasele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului au fost Ramnicu Sarat (40 kilometri), Covasna (47 kilometri), Focsani (49 kilometri), Buzau (50 kilometri), Targu Secuiesc (61 kilometri).

In luna august, in Romania s-au propus 19 de cutremure, cele mai multe in zona seismica Vrancea, iar cel mai mare a avut magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter.

De la inceputul anului 2015, in zona seismica Vrancea, au fost inregistrate doua cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe Richter, respectiv 4,6 grade, unul avand loc in data 24 ianuarie, iar celalalt pe 16 martie 2015.

Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, miscarea tectonica fiind cea mai mare inregistrata in Romania in ultimii ani.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2