Doua fiice nelegitime ale lui Nelson Mandela cer sa fie recunoscute in testamentul acestuia

home camp2
home camp2
home camp2

Doua presupuse fiice nelegitime ale lui Nelson Mandela au intreprins actiuni legale pentru a li se recunoaste relatia cu fostul presedinte sud-african, informeaza agentia locala de stiri Sapa, citata miercuri de ziarul ABC, transmite Agerpres.

Onica Mothoa si Mpho Poole au asigurat ca sunt rod al relatiilor extraconjugale ale lui Mandela in timpul casatoriei cu prima lui sotie, Evelyn Mase. Avocatii celor doua femei au sesizat deja justitia pentru a stopa executarea testamentului lui Mandela, care a fost facut public saptamana trecuta, si in care cele doua tinere nu sunt mentionate.

Aceasta informatie a fost confirmata in cadrul unui program al televiziunii sud-africane de catre avocatul Michael Katz, unul dintre administratorii testamentului, la care au apelat cele doua tinere – Mothoa si Poole. Katz a dat asigurari ca cele doua femei nu vor decat sa le fie recunoscute numele in textul testamentar si ca nu au nicio pretentie financiara. Avocatul a precizat ca se va reuni cu ceilalti executanti testamentari ai lui Mandela pentru a dezbate aceasta revendicare.

Averea lui Nelson Mandela este estimata la 46 de milioane de ranzi (peste 3 milioane de euro) si va fi impartita, conform ultimei sale dorinte, intre membri ai familiei, angajati ai sai, institutiile de educatie prin care a trecut si partidului din care a facut parte, Congresul National African (CNA).

Rudele cele doua femei au explicat in popularul program de reportaje al televiziunii sud-africane “Carte Blanche” ca au incercat amandoua sa ia legatura cu Mandela pentru ca el sa-si recunoasca paternitatea, lucru pe care din pacate nu l-au reusit.

Un reprezentant legal al familiilor a declarat programului difuzat in 9 februarie ca preconizeaza sa ceara o proba de ADN a lui Mandela pentru a o compara cu cele ale presupuselor sale fiice nascute in afara casatoriilor sale.

Mai multe informatii aparute in presa sud-africana au consemnat in ultimii ani revendicarile celor doua femei, carora nu li s-a permis sa-l viziteze pe Mandela la spital in timpul convalescentei sale si nici sa asiste anul trecut la funeraliile lui.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *