Doua incidente cu avioane militare in decurs de o zi in Rusia

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

avion luptaDoua incidente in care au fost implicate avioane militare s-au produs joi in Rusia – un bombardier Su-34 (Fullback, in codificarea NATO) s-a rasturnat in timpul aterizarii in regiunea Voronej, in apropiere de frontiera cu Ucraina, iar un avion MiG-29 (Fulcrum, in codificarea NATO) s-a prabusit in zona poligonului Asuluk (regiunea Astrahan, sudul Rusiei), in timpul unui exercitiu, relateaza agentia de presa Unian.

Potrivit Ministerului Apararii rus, in timpul aterizarii avionului de lupta Su-34 a explodat un pneu, iar avionul a iesit de pe pista si s-a rasturnat, relateaza agentia ucraineana de presa. Versiunea prezentata de RIA Novosti este ca, din cauza unei defectiuni la sistemul de franare, aparatul de zbor a derapat si a iesit de pe pista. Indiferent de cauze, avionul a fost grav avariat — are trenul de aterizare distrus, o aripa si fuselajul puternic afectate. In prezent, experti ai ministerului estimeaza prejudiciile. Conform informatiilor initiale, nu s-au inregistrat victime si nici distrugeri la sol. Incidentul s-a produs pe aeroportul militar Buturlinovka. Acesta este primul incident in istoria aviatiei militare ruse cu implicarea acestui bombardier avansat cu dubla comanda.

In celalalt caz, un avion cu reactie MiG-29 s-a prabusit in apropiere de Astrahan din cauza unor probleme tehnice, in timpul unui zbor efectuat in cadrul unor aplicatii militare, potrivit datelor preliminare. ‘Avionul a explodat, a luat foc si a fost distrus’, au declarat pentru RIA Novosti surse din Ministerul Apararii rus. Pilotii au reusit sa se catapulteze, ambii fiind raniti.

Citand surse din cadrul structurilor de securitate, publicatia LifeNews a relatat ca, inainte de a se prabusi, avionul de vanatoare MiG-29 a lansat doua bombe de tipul P-50. Avionul decolase cu munitia completa la bord, conform acelorasi surse. Dar, surse din cadrul Ministerului Apararii rus insista ca avionul nu avea munitie la bord.

La decizia conducerii armatei aerului a Rusiei, toate zborurile aparatelor de tip MiG-29 au fost suspendate pana la stabilirea cauzelor prabusirii avionului. In acest scop, a fost creata o comisie de ancheta ad-hoc.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *