Doua licee din Maramures, premiate cu titlul de “Scoala Europeana”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Doua licee din judetul Maramures au primit zilele trecute titlul de “Scoala Europeana”.

Este vorba despre Colegiul Tehnic “George Baritiu” Baia Mare, care a ocupat locul 59 cu 151 de puncte si Colegiul National “Mihai Eminescu” Baia Mare (locul 78) cu 144 de puncte.

Ministerul Educatiei Nationale a premiat marti, 4 iunie, cele 87 de unitati de invatamant preuniversitar castigatoare ale Competitiei Nationale „Scoala Europeana”, editia a XVI-a, in cadrul unei festivitati care a avut loc la Palatul Parlamentului, se arata intr-un comunicat.

La editia din acest an au fost inscrise 136 de unitati de invatamant preuniversitar din 37 de judete si din capitala. Pe primele trei locuri s-au situat Colegiul Economic „Anghel Rugina” din Vaslui (196 de puncte), Colegiul National „Nicu Gane” din Falticeni, judetul Suceava (190 de puncte), Liceul „Stefan Procopiu” din Vaslui (187 de puncte).

Fiecare unitate de invatamant a primit certificatul „Scoala Europeana 2019″ si un premiu in valoare de 5.000 lei pentru dotari. Decizia privind bunurile ce urmeaza a fi achizitionate apartine conducerii fiecarei unitati de invatamant. MEN va transfera sumele catre inspectoratele scolare judetene/ISMB, care la randul lor au obligatia sa le repartizeze unitatilor de invatamant.

Competitia se adreseaza tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar care au fost si sunt implicate in activitati/proiecte/programe comunitare.

Odata obtinut, certificatul „Scoala Europeana” este valabil pentru o perioada de trei ani, dupa care scoala trebuie sa concureze din nou pentru a reconfirma titlul obtinut.

Concursul „Scoala Europeana” a fost lansat de Ministerul Educatiei Nationale in anul 2004, ca semn al recunoasterii contributiei scolilor romanesti la sprijinirea eforturilor Romaniei de integrare in Uniunea Europeana.

La cele 16 editii au participat 2.159 de unitati de invatamant din toate judetele tarii si 862 dintre acestea au primit certificatul si trofeul „Scoala Europeana”.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *