Doua localitati din Maramures, in pericol sa fie izolate in caz de inundatii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prefectul judetului Maramures Anton Rohian s-a deplasat in cursul zilei de marti, februarie, in Barsana, Bistra si Salistea de Sus, pentru a analiza la fata locului situatia creata de distrugerea malurilor raurilor  ce traverseaza aceste localitati.

La dispozitia prefectului, in data de 30 ianuarie,  o comisie specializata a efectuat verificari in zonele amintite. Astfel, au fost constatate probleme mari pe paraul Baleasa din Salistea de Sus intre podul aval de manastirea Buleasa si confluenta cu raul Iza. O posibila viitura in zona  pune in pericol 286 de  gospodarii cu o populatie de 860 locuitori. De asemenea, pot fi afectate drumuri de acces cu pasarele de trecere si poduri, reteaua de alimentare cu apa si canalizare, duce la imposibilitatea interventiei in caz de incendiu sau probleme medicale ale cetatenilor.

Pe paraul Baleasa in Salistea de Sus este pe rol inca din 2008 investitia cu titlul ,,Lucrari de regularizare a paraului Baleasa (afluent al raului Iza) pe portiunea ce strabate intravilanul orasului Saliste de Sus, jud. Maramures’’. Investitia are o  valoare de  11.274.000 lei.

De asemenea, prefectul Anton Rohian a analizat in comuna Bistra, punctul critic de pe raul Viseu, malul drept, unde a fost afectat drumul Judetean DJ 185 intre localitatile Bistra si Valea Viseului. Acest fapt  pune in pericol singurul acces rutier in localitatea Valea Viseului. Afectarea acestui drum ar conduce la izolarea a 1.600 locuitori cu implicatiile socio-economice aferente.

”Intreg tronsonul este instabil si este evidenta tendinta de prabusire a malului cu afectarea integrala a drumul adiacent, care se poate produce  la prima viitura pe raul Viseu. De aceea este foarte importanta executia lucrarii de  consolidare de mal, pe raul Viseu in zona comunei Bistra. La ceea ce am vazut la fata locului exista riscul ca intr-o luna de zile localitatea sa fie izolata”, a spus prefectul Anton Rohian.

Institutia Prefectului Judetul Maramures a facut in ultima perioada mai multe interventii catre ministrul delegat al Apelor, Padurilor si Pisciculturii, doamna Lucia Varga, prin care a solicitat alocarea urgenta de fonduri,  in vederea demararii investitiilor necesare pe raurile din judetul nostru.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Ioan

    Nu se stie exprima, la el toate sunt pe rol, de parca s-ar afla in sala de judecata sau la instanta. Cum sa fie investitia pe rol, eventual pe lista de proiecte finantate a Administratiei Bazinala de Ape Somes-Tisa sau SGA. E prefectul specialist sa spuna ca la prima viitura ramane localitatea izolata?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2