Doua proiecte de investitii in judetele Ilfov si Maramures din fonduri UE vor putea fi terminate pana in 2020

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a aprobat fazarea a doua proiecte majore din judetele Ilfov si Maramures, care au fost incepute intre 2007 – 2013 si vor putea fi terminate in actuala perioada de programare, informeaza, miercuri, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, informeaza AGERPRES.

„Asigurarea unor servicii de alimentare cu apa si de management al deseurilor de calitate este esentiala, in primul rand, pentru sanatatea cetatenilor nostri. Ma bucur ca putem ajuta autoritatile locale si regionale din Romania sa finalizeze aceste proiecte, atat de importante pentru comunitatile lor, cu ajutorul fondurilor europene”, a declarat comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu.

Potrivit unui comunicat al Reprezentantei CE, in judetul Ilfov, proiectul vizeaza reabilitarea si modernizarea infrastructurii de apa si a sistemului de canalizare. Proiectul este cofinantat prin Fondul de coeziune, cu aproximativ 54 de milioane de euro. Se are in vedere extinderea si reabilitarea surselor de apa freatica, a conductelor de apa si a unor statii de tratare si clorurare.

De asemenea, proiectul prevede constructia si reabilitarea unor rezervoare de apa si a unor statii de pompare. Printre municipalitatile vizate se numara Pantelimon, Dobroiesti, Bragadiru, Cornetu, Domnesti, Ciorogarla, Branesti si Cernica.

Totodata, in judetul Maramures, se urmareste dezvoltarea sistemului de management integrat al deseurilor. Cofinantarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, este de aproape 14 milioane de euro, avandu-se in vedere investitii in colectarea deseurilor, inclusiv cea selectiva, precum si transportul, transferul, tratarea si depozitarea acestora. Depozitele neconforme cu standardele europene vor fi inchise sau reabilitate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2