Doua tinere maramuresence din sistemul de protectie a copilului, bursiere a Fundatiei Blue Heron

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

studenti tineriDoua tinere din sistemul de protectie a copilului Maramures beneficiaza de burse din partea Fundatiei Blue Heron. Momentan, cele doua tinere urmeaza cursurile Centrului Universitar Nord Baia Mare, specializarea Matematica, respectiv Universitatea de Agronomie si Medicina Veterinara Cluj, specializarea Medicina Veterinara. 

Fundatia americana Blue Heron ofera burse care se adreseaza studentilor sau tinerilor din sistemul de protectie a copilului (studenti, viitori studenti, masteranzi). DGASPC Maramures are incheiata o conventie de parteneriat cu fundatia Blue Heron, obiectul acesteia fiind colaborarea dintre parti in vederea oferirii unui suport financiar si moral bursierilor Blue Heron, tineri proveniti din sistemul de protectie.

De la incheierea Conventiei de Parteneriat dintre Fundatia Blue Heron si DGASPC Maramures, din anul 2013 si pana in prezent, sapte tineri din sistemul de protectie a copilului au beneficiat de astfel de facilitati.

In baza conventiei de parteneriat, DGASPC Maramures sprijina activitatea de selectie, furnizand datele de curriculum si de evolutie social-profesionala ale candidatilor si dezvolta in randul tinerilor asistati social principiile programului de acordare a Burselor Blue Heron Foundation. Prin acest program tinerii beneficiaza din partea fundatiei de cheltuieli de buzunar, taxa scolara sau cheltuieli de perfectionare educational-profesionala daca scoala nu se plateste.

Studentii bursieri trebuie sa desfasoare o activitate de voluntariat de cel putin 5 ore/saptamana, intr-un centru de plasament sau intr-o alta locatie apartinand Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului; alegerea locului apartine candidatului, in functie de distanta fata de facultatea unde studentul invata si mijloacele de transport existente.

Activitatile voluntare desfasurate de studentul bursier vor fi in concordanta cu nevoile centrului de asistenta si vor fi coordonate de un reprezentant al Fundatiei. Incepand cu al doilea an de bursa studentul va efectua orele de munca voluntara intr-o institutie a carui profil sa fie asemanator cu cel de studiu, pentru care va cere acordul Fundatiei. Pentru orele de munca voluntara studentul va prezenta reprezentatilor fundatiei contract de voluntariat incheiat cu institutia la care presteaza munca voluntara.

Studentilor care urmeaza programul de masterat, li se cere efectuarea a cel putin 5 ore saptamanale de munca (serviciu platit) sau 5 ore de munca voluntara intr-un loc al carui profil sa fie asemanator cu cel de studiu; studentii trebuie sa faca dovada faptului ca presteaza orele de munca prin contractul de munca/voluntariat.

cjmaramures.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2