Doua treimi din trupele ruse s-au retras de la granita cu Ucraina

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

NATO a vazut ‘unele semne’ ca Rusia a inceput sa-si retraga trupele de la frontiera cu Ucraina, a declarat vineri secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, transmit DPA si Reuters citate de Agerpres.

‘Poate circa doua treimi s-au retras acum si, bineinteles, salutam acest lucru’, a declarat Anders Fogh Rasmussen in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Vilnius, impreuna cu presedinta lituaniana Dalia Grybauskaite, pe marginea sesiunii de primavara a Adunarii Parlamentare a NATO.

‘Totusi, exista inca un numar semnificativ de soldati gata sa intre in actiune daca este luata o decizie politica’, a adaugate secretarul general al Aliantei nord-atlantice.

‘Continuam sa facem apel la Rusia sa nu mai sustina bandele proruse inarmate si sa inchida frontiera, astfel incat sa nu vedem arme si combatanti trecand in Ucraina’, a mai spus seful NATO.

El a adaugat in context ca pentru luni este prevazuta la Bruxelles o reuniune a Consiliului NATO-Rusia, fara a da alte detalii.

Rusia a solicitat convocarea unei astfel de reuniuni la nivel de ambasadori pentru a aborda criza din Ucraina, unde continua ofensiva fortelor guvernamentale impotriva fiefurilor proruse din estul tarii, mentioneaza Efe.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *