Doua vernisaje au deschis saptamana „Craciun in Maramures”

home camp2
home camp2
home camp2

vernisaj craciun in maramuresStartul celei de-a saptea editii a evenimentelor derulate sub genericul „Craciun in Maramures” a s-a dat luni, 14 decembrie, la Muzeul de Etnografie si Arta Populara Baia Mare, unde s-au vernisat doua expozitii.

Expozitia de fotografie din ciclul „Fotoetnografica” cu titlul „Valeni” a adus in fata publicului peisaje si obiceiuri de iarna din satul maramuresean Valeni, un spatiu cu traditii bogate si foarte bine conservate.

Fotografiile sunt realizate de Felician Sateanu, Gheorghe Petrila, Mihai Ian Nedelcu si Tudor Platon. Potrivit afirmatiilor dr. Stefan Maris, director al Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, este vorba despre fotografii facute in tabere de fotografie, unde se fac mii de instantanee, din care se aleg apoi cateva zeci – cele mai reprezentative – pentru a ilustra viata unei comunitati.

Cea de-a doua expozitie, numita „Asteptand colindatorii…” reprezinta reconstituirea unui interior de casa traditionala taraneasca, pregatit de sarbatoare.

Sanda Roman si Roxana Crisan – muzeografi la Muzeul de Etnografie Baia Mare au amenajat incaperea cu tot ceea ce se regaseste intr-o casa din satul maramuresean arhaic. N-au lipsit mirosul de brad si cosul cu colacei pentru colindatori.

cjmaramures.ro

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *