Doua zile de distractie la Cavnic, la sarbatoarea orasului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

De doua zile de distractie si voie buna au avut parte cavnicarii in acest week-end, respectiv in 9 si 10 august, cand a fost programata o noua editie a manifestarii Serbarile Orasului Cavnic. Pana la deschiderea oficiala stabilita pentru seara zilei de sambata, 9 august, la ora 20.30, cavnicarii s-au intrecut la competiții de cros si sah, cei mici si-au aratat talentele la Tip Top Minitop, a avut loc concursul de baut bere si premierea sportivilor.

Autoritațile locale au recompensat cuplurile care au implinit 50 de ani de casatorie prin organizarea Nunții de aur, iar dupa-masa a avut loc dezvelirea vagonului si lansarea Brosurii “Cavnicul, ieri si azi”de catre grupul informal CAVNICarii. Spre seara a fost organizat un campionat de fotbal, urmat de recitalul Ciprian Dragan. Dupa deschiderea oficiala au urmat concertele susținute de What’ s Up si Anda Adam, iar seara s-a incheiat cu focuri de artificii, reprezentația lui Ianis Fachirul si discoteca in aer liber.

Si duminica, 10 august, cavnicarii au avut parte de competiții, fiind stabilit concursul de sah, de skandenberg, tractarea TIR-ului, concursul de taiat busteni, iar dupa masa a fost stabilit programul artistic oferit de Lautarii din Ardeal, Petrica Muresan, Nastacuta Iuga si formatia, Ioana Pricop, Nistor Dragos si formatia, Grupul Iza, Vasile Coca, Ana Hosu, Nicolae Sabau si Veta Biris.

Sambata seara, la ora 20.30, pe scena orasului Cavnic au urcat oficialitați locale, județene si naționale, iar mesajul transmis a fost unul de unitate si conlucrare in interesul comunitații. Astfel, alaturi de primarul PSD, Alexandru Dragos si viceprimarul PP-DD, Vladimir Petruț s-au aflat consilierii locali, primarul comunei Cernesti, Nelu sovre, consilierul municipal din Sighetu Marmației, Gavrila Mihali, (PP-DD), viceprimarul comunei Turda, Lucian Nemes, presedintele organizației de tineret a PP-DD la nivel național, Florentina Gherghin Ceanu. Nu au lipsit nici liderii județeni ai PSD si PP-DD, respectiv presedintele social-democraților maramureseni, Gabriel Zetea si Pamfil Cristea, presedinte PP-DD Maramures.

”Atat mesajele PSD, cat si cele ale PP-DD au fost de colaborare si ințelegere in cadrul Consiliului Local, lucru imperios necesar. Este pentru prima data cand administrația locala isi da mana in interesul cavnicarilor, al orasului. Apreciez si intalnirea regionala a tineretului PP-DD organizata in Cavnic, la care a fost prezent presedintele lor la nivel național, dar si reprezentanți din toate colțurile Ardealului.

Ma bucur de fiecare data cand vad straini care viziteaza Maramuresul deoarece acest județ este mandria noastra, iar interesul nostru este ca turistii sa revina, turismul fiind unul din domeniile prioritare de dezvoltare. Cel mai mult ma bucura ințelegerea care funcționeza acum in cadrul Consiliului Local Cavnic, iar faptul ca interesele politice converg in acelasi sens va duce la deblocarea proiectelor comunitații. Am promis administrației locale din Cavnic intregul meu sprijin in a doua jumatate a anului 2014 pentru a reusi promovarea si semnarea unor contracte de finanțare pentru refacerea infrastructurii.

Atat pentru proiectele finanțate prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administrației Publice (MDRAP), cat si pentru cele accesate prin fonduri europene voi oferi ajutor si consultanța conducerii locale. Prin buna ințelegere intre PSD si PP-DD s-au nascut, in aceasta perioada, premisele unei dezvoltari durabile a Cavnicului in interesul cetațeanului. Saptamana viitoare vom avea o noua intalnire in Cavnic cu reprezentanți ai Consiliului Județean Maramures, reprezentanți politici, liderii celor doua filiale județene al PSD si PP-DD, administrația locala din Cavnic pentru a face o prioritizare a proiectelor orasului”, a declarat vicepresedintele Consiliului Județean Maramures, Gabriel Zetea.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole