Doua zile fara stiri in Grecia: Reporterii au intrat in greva pentru conditii de munca mai bune

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Posturile de radio si televiziune din Grecia nu transmit stiri marti si miercuri, deoarece reporterii au intrat in greva, de la ora locala 05:00 (02:00 GMT), pentru conditii de munca mai bune, informeaza agentia germana de presa DPA, transmite AGERPRES.

Este a doua oprire a activitatii in luna octombrie si a patra in doua luni, dar in timp ce precedenta a durat 24 de ore, de data aceasta greva este programata sa dureze doua zile. In acest timp, radiodifuzorii vor transmite doar filme si documentare.

Miscarii de greva s-au alaturat si agentia nationala de presa ANA-MPA si angajatii mass-media tiparite, ceea ce inseamna ca nici ziare nu vor fi disponibile miercuri si joi in Grecia.

Sindicatul jurnalistilor doreste salvarea fondului saracit de asigurari de sanatate, salarii mai bune si incetarea practicilor prin care jurnalistii nu au alta optiune decat sa accepte locuri de munca cu jumatate de norma mai putin remunerate.

Reporterii greci s-au confruntat cu momente dificile in ultimii opt ani de criza si austeritate. Unele ziare au fost inchise, altele si-au redus personalul, asa incat multi jurnalisti sunt in somaj.

Sindicatele grecesti fac frecvent greva, protestand impotriva reformelor care insotesc trei pachete internationale de salvare financiara in valoare de zeci de miliarde de dolari, care au tinut tara pe linia de plutire din 2010.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2