Dozele mari de vitamina D sunt ineficiente impotriva infectiilor respiratorii la copii

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Dozele mari zilnice de vitamina D sunt ineficiente pentru a reduce infectiile cailor respiratorii la copii in timpul iernii, potrivit rezultatelor unui studiu clinic publicat marti de Journal of the American Medical Association (JAMA) si citate de AFP, relateaza Agerpres.

Cercetarile si testele clinice precedente sugerau o legatura intre un nivel scazut de vitamina D in sange si o rata mai mare a infectiilor virale, precum raceala sau gripa la copii.

Aceste boli pot degenera adesea in otita, bronsita, sinuzita, amigdalita, tuse sau rinita.

Sunt cele mai frecvente infectii din perioada copilariei.

Pentru acest studiu, Jonathon Maguire si colegii sai de la Universitatea din Toronto (Canada) au tratat un grup de 349 de copii timp de cinci ani cu 2.000 unitati internationale (UI) zilnice de vitamina D si alti 354 de copii cu o doza normala de 400 UI timp de minimum patru luni intre septembrie si mai.

Numarul mediu de infectii identificate in laborator a fost aproape identic la ambele grupuri.

Nicio diferenta semnificativa nu a fost constatata intre numarul infectiilor semnalate de parinti la grupul de copii tratati cu doze mari de vitamina D (625 de infectii in total) si la cei care au primit o doza normala (600 de infectii).

“Aceste rezultate confirma inutilitatea dozelor mari zilnice de vitamina D, ca prevenire a infectiilor virale la copii”, au conchis cercetatorii

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *