Dragnea: Cand ajunge legea salarizarii in Parlament

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca proiectul legii salarizarii va fi depus in Parlament luni, precizand ca pana in prezent au fost formulate aproximativ 30 de amendamente care “nu modifica in mod esential legea”, relateaza stiripesurse.

“Am zis ca o sa-l depunem in 7-10 zile. Nu e amanata (n.r. legea). O depunem luni. Categoric, da. Eu am decis sa nu o depunem in acea luni dupa intalnirea de la Sinaia si am facut bine, (…) sa se mai consulte, astfel incat astazi, va pot spune, ca toti cei interesati si de buna credinta au inteles legea si au inteles cum vor creste salariile pentru fiecare categorie sociala. Pana la ora asta avem, cred, 20 si ceva – 30 de amendamente care sunt de bun simt si care nu modifica in mod esential legea. Aceasta lege pune ordine in sistem. Si ii ia pe toti de unde sunt si ii duce in asa fel incat in 2022 final, 2023 – 1 ianuarie, orice bugetar din Romania va fi salarizat inmultind coeficientul din grila din lege cu salariul minim pe economie din 2023, 2024 samd”, a afirmat joi seara Dragnea, la Antena 3, potrivit Agerpres.

El a punctat ca vor fi dezbateri serioase pe acest proiect caruia ii va fi alocat pana la adoptare mai putin de doua luni.

“Noi discutam despre toate veniturile. (…) Vor fi dezbateri serioase si discutam despre toate veniturile. E bine ca toti sa stie adevarul si va avea fiecare posibilitatea sa isi calculeze salariul in urmatoarele doua-trei saptamani si o sa vada ca au de castigat. Mie nu imi place cand mase de salariati sunt manipulate”, a adaugat Dragnea

El a precizat ca diferentele salariale din cadrul Ministerului Apararii si Ministerului de Interne trebuie “recuperate”.

“Trebuie sa ajungem la egalitate pentru ca este firesc. Ritmul de crestere la Armata va fi mai mare, pentru ca ei pleaca de jos, Internele pleaca de sus si trebuie sa ajunga la acelasi nivel in 2022”, a subliniat liderul PSD.

Dragnea a mai spus ca, daca exista disfunctionalitati in lege, acestea vot fi “reparate”.

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *