Dragnea: China este un partener privilegiat pentru Romania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

China este un partener privilegiat pentru Romania, a declarat, joi, viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in cadrul intrevederii oficiale pe care avut-o, la Palatul Victoria, cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli, scrie Agerpres.

El a subliniat ca guvernele celor doua tari au facut, in ultima perioada, „pasi importanti pentru transpunerea in plan economic a angajamentelor luate la nivel politic”.

„Legaturile dintre Romania si R.P.Chineza sunt legaturi vechi, au un caracter special. Este un parteneriat intre prieteni, indiferent de schimbarile politice care au avut loc de-a lungul timpului. China este un partener privilegiat pentru Romania. Dupa vizita pe care am efectuat-o, in martie, la Beijing, am constatat cu placere intensificarea dialogului politic intre cele doua parti. Apreciem, in mod deosebit, primirea calduroasa care ne-a fost rezervata la Beijing, la inceputul lunii septembrie, si nivelul de exceptie al convorbirilor pe care le-am avut. Partea romana actioneaza intens pentru ca rezultatele acestor contacte sa contribuie la progrese reale pentru punerea in aplicare a consensului celor doi premieri. De ambele parti s-au facut pasi importanti pentru transpunerea in plan economic a angajamentelor luate la nivel politic si a le transforma in proiecte concrete care vor contribui la dezvoltarea tarii si la crearea de locuri de munca”, a declarat Liviu Dragnea.

Vicepremierul chinez a afirmat, la randul sau, ca este bucuros sa se afle in vizita in Romania si a reamintit ca, in cadrul intalnirii avute cu viceprim-ministrul roman in martie, la Beijing, intre cei doi a avut loc o discutie placuta si fructuoasa.

„Dumneavoastra ati condus, in special, institutiile care se ocupa de relatiile dintre cele doua tari si dumneavoastra ati adus o contributie foarte importanta pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale, fapt pentru care dau o inalta apreciere. (…) Si pentru astazi sunt dispus sa facem schimb de opinii pe problemele de care sunt interesate cele doua parti””, a adaugat Zhang Gaoli.

Vicepremierul chinez a amintit si intalnirea avuta, in aceasta saptamana, cu premierul Victor Ponta, la New York, in contextul Adunarii Generale a ONU.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole