Dragnea: Daca Iohannis nu respecta decizia CCR in cazul Kovesi vom utiliza tot ce avem la dispozitie: civic, constitutional, parlamentar

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, liderul social-democratilor, a declarat ca in cazul in care presedintele Klaus Iohannis nu va respecta decizia CCR in cazul Kovesi, PSD va utiliza tot ce are la dispozitie, “din punct de vedere civic, din punct de vedere constitutional, din punct de vedere parlamentar”, informeaza AGERPRES.

“Eu am spus ieri (sambata – n.r.), si nu numai eu, mai multi au spus ca noi suntem hotarati sa mergem pana la capat si cu normalizarea legilor justitiei si cu normalizarea Codurilor penale in Romania si cu respectarea legii si cu respectarea Constitutiei si cu respectarea deciziilor CCR. Eu nu sunt prezicator si nu stiu ce va face presedintele Iohannis, dar daca va face greseala fatala sa nu puna in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale, dincolo de faptul ca se face de ras peste tot in lume, aceasta incalcare grava a atributiilor lui constitutionale pe noi nu sa ne lase indiferenti. Adica, noi nu o sa putem, si va spun ceva, pe noi nu ne intereseaza ca e vorba de Kovesi, putea sa fie Lazar, putea sa fie…habar n-am. Noi nu putem sa stam cu mainile in san, cum ii intrebam pe colegii mei aseara in piata si pe toti oamenii. Eu aseara am pus niste intrebari pentru ca am vrut niste raspunsuri, sa nu ma trezesc ca sunt de capul meu si imi vine numai mie (…) Nu. Pe noi, pe mine si pe colegii mei ne interesa foarte mult sa vedem care este dorinta tuturor. Deci, nu putem lasa ca o decizie a CCR sa nu fie pusa in aplicare si vom utiliza tot ceea ce avem la dispozitie, din punct de vedere civic, din punct de vedere constitutional, din punct de vedere parlamentar “, a declarat Liviu Dragnea, duminica seara, la Antena 3, intrebat daca in opinia sa presedintele Klaus Iohannis va semna decizia de revocare din functie a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, sau va asculta “glasurile propagandei staliniste” care ii spun “sa nu respecte decizia CCR.

Fiind intrebat daca se poate ajunge la suspendarea presedintelui, liderul PSD a spus: “Se poate ajunge la orice”.

“Eu inca o data spun, daca ne tot provoaca… Noi am aratat aseara intr-un numar urias ca raspundem la toate provocarile si nu lasam lucrurile asa, ca ne e frica. Nu ne e frica. Daca acest om, care e presedintele Romaniei, intelege ca e, de fapt, prizonierul statului paralel si ca va ramane prizonierul statului paralel daca nu va actiona asa cum ii spune Constitutia, e problema dumnealui, dar noi nu putem lasa lucrurile asa, e foarte simplu. (…) Pai, degeaba ne chinuim sa facem in Parlament legile justitiei, modificam Codurile penale, degeaba aratati abuzuri, degeaba au inceput din ce in ce mai multi judecatori sa scoata adevarul la iveala si sa faca dreptate daca lasam nesanctionata o desconsiderare a unei decizii a Curtii Constitutionale”, a spus Dragnea.

Liderul social-democratilor a adaugat ca PSD nu este un partid fara personalitate.

“Nu suntem asa, oameni care ne aflam in treaba, vorbim frumos si dupa aia, dar stai putin, ca se rezolva de la sine… Nu. Situatia in care s-a ajuns, nivelul la care au ajuns aceste abuzuri si intensitatea la care a ajuns aceasta lupta noua nu ne mai da nici un fel de grad de libertate sa facem un pas inapoi. Si n-o spun… vedeti, nu sunt violent, nu sunt… doar ca actionam. Mai e nevoie sa venim o data? Venim mai multi si nu mai plecam. Nu mai plecam. Adica, stam pana rezolvam anumite lucruri, adica nu mai plecam seara acasa, stam aici. Ne mai plimbam prin Bucuresti”, a spus Dragnea.

Despre afirmatia presedintelui Iohannis de dinaintea manifestatiei de sambata ca mitingul PSD este unul “caraghios”, el a afirmat: “Mai rade? Era rasul lui ? (…) Daca considera ca acest miting de sute de mii de oameni a fost caraghios si e de ras, e ok”.

“El nu stie decat mitingurile neautorizate la care merge si mitingurile neautorizate pe care le solicita, le-a solicitat public, cateodata chiar cu repros ca nu s-au mai strans, pentru ca asta era… ma rog, sustinerea pe care se baza”, a declarat Dragnea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2