Dragnea: De un an si jumatate nu avem ambasador in Israel; e un semnal foarte prost

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat joi ca Romania nu are de un an si jumatate ambasador in Israel iar acesta este “un semnal foarte prost”, informeaza AGERPRES.

“Propunerea (de ambasador in Israel – n.r.) e inaintata demult, de ceva timp, nu e de ieri. Presedintele nu a raspuns absolut deloc si vreau sa va spun ca este o inactiune care nu ne face foarte bine, un an si jumatate aproape de cand Romania nu are ambasador in Israel este un semnal care se transmite catre aceasta tara. Il auzeam mai devreme (pe presedintele Klaus Iohannis – n.r.) cat s-a zbatut pentru relatii bune cu Israelul. Din moment ce nu catadicsesti sa trimisi un ambasador acolo …”, a spus Dragnea la Antena 3.

El a adaugat ca pentru el este inexplicabil de ce presedintele nu a facut nimic in aceasta privinta.

“Pentru mine este inexplicabil. In momentul in care ai un partener strategic, Israelul nu este un actor regional, el este un actor global, o stim cu totii, in momentul in care tu un an si jumatate nu iti trimiti acolo un ambasador, e un semnal foarte prost pe care il dai. Asta arata, cineva poate considera ca este lipsa de respect. Asa ceva nu se face. Mai e o alta intrebare: ce asteapta sa se intample la SIE? Vorbim de Serviciul de Informatii Externe al Romaniei, care ar trebui sa fie condus de un civil si de mai bine de un an nu are conducere civila acolo si nu s-a intamplat nimic. Astea sunt lucruri inexplicabile. Asa se intelege politica externa in viziunea presedintelui”, a afirmat Dragnea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2