Dragnea demisioneaza din functia de ministru si din conducerea PSD

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

dragneaLiviu Dragnea a anuntat vineri ca a demisionat din functia de ministru al Administratiei Publice si Dezvoltarii Regionale si a adaugat ca luni isi va depune demisia si din functia de presedinte executiv al PSD, informeaza Agerpres.

“Asa cum am mai spus in permanenta, ma consider nevinovat. Cu toate astea, am luat act de decizia instantei de astazi si i-am prezentat prim-ministrului demisia din functia de ministru al Dezvoltarii. De asemenea, l-am informat ca luni va fi pe masa
Biroului Permanent National mandatul meu de presedinte executiv.

Recunosc ca nu inteleg care a fost sau care va fi motivarea deciziei de astazi, este o decizie pe care o respect, e o decizie a instantei. In schimb, raman valabile intrebarile pe care mi le-am pus: cum se mai poate face campanie in Romania, in conditiile in care prezenta la vot poate fi considerata folos necuvenit”, a spus Dragnea la sediul central al PSD.

In opinia acestuia, “exista un precedent periculos” pentru oricine doreste sa faca acum campanie electorala la orice nivel, precedent care “poate afecta democratia si libertatea partidelor politice de a indemna oamenii sa vina la vot.

“Si poate aparea in mentalul colectiv ca prezenta la vot poate fi ceva gresit sau condamnabil”, a afirmat Dragnea.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au condamnat vineri pe ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul “Referendumul”, cu un termen de incercare de trei ani.

Ceilalti 74 de inculpati din dosar au fost fie achitati, fie condamnati la inchisoare cu suspendare.

Decizia nu este definitiva.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1