Dragnea, despre intrarea in Schengen: Nu este prima data cand tarile din vestul Europei se opun

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca nu este prima data cand tarile din vestul Europei se opun admiterii Romaniei in Schengen, mentionand ca tara noastra nu mai are demult absolut nimic de facut in acest sens. Dragnea a spus ca astfel de pozitii sunt incorecte, informeaza AGERPRES.

El a apreciat ca nu este pentru prima data cand Romania “este umilita”, subliniind ca, din punctul sau de vedere, anul 2018 este viabil pentru intrarea tarii noastre in Schengen.

“Cand am avut reactie la discursul presedintelui Juncker, pentru mine cel mai important nu era ca se face un eveniment la Sibiu, ci sa se intample ceea ce propusese. si anume admiterea noastra in Schengen, neavand foarte mari sperante.

Nu este prima data cand tarile din vestul Europei se opun intrarii noastre in Schengen. Intrarea noastra in Schengen nu aduce avantaje doar pentru Romania, aduce avantaje pentru toate tarile din UE, din punct de vedere tehnic Romania nu mai are demult absolut nimic de facut, sunt multi care imi spun ca fiind alegeri in unele tari trebuie sa aiba astfel de pozitii, dar eu le consider incorecte”, a spus Dragnea, intrebat despre faptul ca Olanda si Germania au anuntat ca se opun intrarii Romaniei in spatiul Schengen.

El a adaugat ca 2018 ar fi “un an viabil” pentru intrarea in Schengen.

“Din punctul meu de vedere si anul 2018 este un an viabil pentru aceasta intrare. Mi-e greu sa prezic, dar este o atitudine nedreapta fata de Romania, total nedreapta. Romania asigura frontiera estica pe o lungime mare, Romania a facut investitii foarte mari, eforturi foarte mari, este implicata in toate aceste structuri de siguranta la frontiera estica si i se refuza intrarea in Schengen, nefiind o motivare legata de ceea ce s-a discutat cand a inceput acest proces de realizari de masuri de actiuni pe care trebuie sa le ia Romania, legislativ, financiar, in plan al infrastucturii pentru a intra in Schengen, lucrurile s-au modificat”, a mai spus Dragnea.

Intrebat daca a simtit ca Romania este umilita, Dragnea a raspuns: “Da. Din pacate nu este pentru prima data cand Romania este umilita, din pacate nu este pentru prima data si imi pare rau”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *