Dragnea, despre intrevederea cu Iohannis: Cred ca a fost o intalnire benefica

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca intalnirea de joi cu seful statului, convenita imediat dupa investirea noului Cabinet, la care a participat si premierul Viorica Dancila, a fost una “benefica”, informeaza AGERPRES.

“Am avut o discutie cu presedintele dupa depunerea juramantului de catre noul Guvern. Cred ca 10 minute am discutat. I-am solicitat atunci presedintelui sa aiba totusi o pozitie la Bruxelles, pentru ca urma sa plece acolo, in legatura cu ceea ce se intampla in tara si a avut in conferinta de presa pe care avut-o pe urma. Chiar am vazut ca a avut o pozitie corecta. Cred ca nici presedintelui nu-i place ca cetateni romani, indiferent ce functie au, sa denigreze Romania in exterior. De asemenea, am convenit atunci impreuna ca dupa ce Guvernul se asaza sa avem o intalnire in trei – dumnealui, eu si doamna prim-ministru Dancila”, a declarat Dragnea vineri seara la Antena 3.

Potrivit acestuia, temele abordate au vizat calendarul pentru preluarea Presedintiei semestriale a Consiliului UE in 2019 de catre Romania, proiectul Centenarului Marii Uniri si reuniunea Initiativei celor Trei Mari.

“Aseara s-au discutat cateva teme importante. In primul rand, calendarul de actiune pentru preluarea Presedintiei Consiliului Uniunii Europene de anul viitor de catre Romania. Doamna prim-ministru a informat care este stadiul in care se afla pregatirea din partea Guvernului si modul cum se actioneaza. Al doilea subiect important a fost Centenarul. S-a stabilit ca la jumatatea lunii martie Guvernul sa prezinte Parlamentului si Presedintiei, informal intr-o prima faza, un program pentru Centenar.

S-a discutat despre faptul ca toate institutiile din Romania trebuie sa lucreze in comun, pentru ca este un proiect national, nu este un proiect al niciunei institutii sau persoane. S-a discutat despre stadiul absorbtiei fondurilor europene, si cu bune si cu rele. Presedintele a reamintit faptul ca in acest an vor fi prezenti sefi de stat din tarile din regiune in Initiativa Trei Mari si, pe buna dreptate, a solicitat Guvernului sa se implice, pentru ca fara Guvern si fara aportul ministrilor nu poate fi o intalnire care sa aiba si un rezultat concret. Si aici am avut cateva discutii despre niste proiecte regionale importante care trebuie initiate de Romania si care sa aduca beneficii si tarii noastre, dar si statelor din jur”, a relatat Dragnea.

De asemenea, el a spus ca discutia a inclus si subiectul dezbatut in ultima perioada referitor la activitatea DNA.

“Presedintele a intrebat-o, cred ca era firesc, pe doamna prim-ministru cum vede situatia din ultimele zile, despre subiectul cel mai intens dezbatut in ultimele zile. Doamna prim-ministru, asa cum a spus si aseara in interviu, a spus ca este preocupata, ingrijorata de toate aceste dezvaluiri si ca i-a cerut ministrului Justitiei ca intr-un timp rezonabil, destul de scurt, sa ia o decizie, indiferent care ar fi ea, pentru ca toti vrem ca adevarul sa iasa la iveala, pentru ca discutam de credibilitatea sistemului de justitie in Romania. Cred ca a fost o intalnire benefica”, a opinat Dragnea.

Intrebat despre afirmatiile lui Iohannis referitoare la incercarea “unor penali” de a discredita DNA, Dragnea comentat: “Eu niciodata nu am fost de acord cu aceasta abordare, nici din partea presedintelui, nici din partea altor persoane publice sau nepublice, dar pe acest subiect eu m-am hotarat, in aceasta perioada, sa nu intervin. Dupa ce se va termina, intr-un fel sau altul, habar nu am cum, pentru ca aici sunt trei (…) actori – ministrul Justitiei, CSM si presedintele (initiativa, aviz si decizie), dar dupa ce se va termina aceasta pozitie o sa spun punctul meu de vedere. Nu vreau sa influentez nici intr-o parte, nici in alta parte decizia niciuna dintre cei trei actori. Dar eu am un punct de vedere foarte bine conturat, pe care o sa-l exprim dupa ce se termina intr-un fel sau altul aceasta poveste. Dupa ce Tudorel Toader va prezenta pozitia sa, am sa-mi spun punctul de vedere, care este foarte bine conturat”.

Presedintele PSD a precizat ca liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a stiut de intalnirea cu seful statului.

“Vreau sa fac o precizare: colegul meu de alianta, domnul presedinte Tariceanu, a stiut de aceasta intalnire. Am discutat inainte. Nu a fost o intalnire secreta sau pe care sa i-o ascund presedintelui Tariceanu”, a spus Dragnea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2