Dragnea despre Iohannis: A stat la masa cu un stat care inca nu e recunoscut de Romania – Kosovo

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat vineri ca presedintele Klaus Iohannis „a stat la masa” cu un stat care inca nu e recunoscut de Romania – Kosovo si a afirmat ca este „aproape imposibil de sperat” ca mai poate fi o relatie institutionala cu presedintele Klaus Iohannis, informeaza AGERPRES.

„Se constata ca nu se poate avea niciun fel de relatie cu Klaus Iohannis. (…) Ne-am uitat si noi cu atentie ca a stat la masa cu un stat care inca nu e recunoscut de Romania – Kosovo. E bine, e rau? Doar citim in presa si vedem tot felul de analize facute de tot felul de analisti. Nici nu stim, s-a consultat cu cineva, a luat vreo decizie acolo, a propus ceva, a promis ceva in numele Romaniei?

Habar nu avem. De acolo (de la reuniunea informala a Consiliului European si de la Summitul Uniunea Europeana – Balcanii de Vest) a avut grija sa mai ceara o data demisia primului-ministru si sa mai atace o data guvernul si PSD. E greu, aproape imposibil de sperat ca mai poate fi o relatie institutionala, orice fel de relatie cu acest om, pentru ca, din pacate, la toate semnalele, la toate invitatiile la dialog, la toata dorinta noastra de colaborare, care cel putin mie mi-a atras si in ultimele zile si de mai mult timp tot felul de critici din partea unor oameni de buna credinta, nu a avut niciun raspuns”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca Iohannis „nu este seful statului, doreste sa fie seful statului, seful romanilor”.

„Nu a venit nimic, absolut nimic din partea Cotroceniului, cel putin in acest an si jumatate. Cu toate solicitarile facute de mine, facute de domnul Tariceanu, facute de prim ministru de a exista o colaborare, de a exista o consultare pe temele mari, interne, externe, nu a fost absolut nicio reactie, nu a fost niciun demers de a ne chema, de a ne convoca, de a ne invita la o discutie asezata despre prioritatile majore ale Romaniei. Totul este facut singur”, a completat Dragnea.

Intrebat daca se impune suspendarea presedintelui, Dragnea a spus: „Nu asta este miza noastra acum, totusi mai important decat Klaus Iohannis, chiar daca el nu crede, este Romania, stabilitatea acesteia, dar asta nu inseamna ca o sa stam pur si simplu cu mainile incrucisate, asa ceva nu se va intampla”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2