Dragnea, despre legile Justitiei: Sunt absolut sigur ca in aceasta viata vor intra in vigoare

Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Camerei Deputatilor Dragnea, a afirmat, joi, ca este “absolut sigur ca in aceasta viata” legile Justitiei vor intra in vigoare si vor reprezenta un pas important in reforma justitiei, informeaza AGERPRES.

“Sunt absolut sigur ca, in aceasta viata, aceste legi vor intra in vigoare si vor reprezenta un pas important intr-o reforma a Justitiei necesara si dorita”, a declarat Dragnea, comentand anuntul presedintele Klaus Iohannis privind trimiterea la Curtea Constitutionala a pachetului legilor Justitiei, dar si la Comisia de la Venetia.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat miercuri ca a decis sa trimita la Curtea Constitutionala pachetul legilor Justitiei, dar si la Comisia de la Venetia.

“In forma in care se prezinta acum, pachetul legislativ de modificare a legilor justitiei nu corespunde nici exigentelor unui stat de drept si democratic, asa cum Constitutia Romaniei proclama emblematic in articolul 1, si nici asteptarilor romanilor, care isi doresc o justitie independenta, bazata pe lege si neinfluentabila. Am decis, ca atare, sa trimit intregul pachet legislativ inapoi la Curtea Constitutionala si, in paralel, sa sesizez Comisia de la Venetia.

De aceea, fac un apel catre Curtea Constitutionala de a nu se grabi si a conlucra cu organismul european care contribuie de aproape 30 de ani la dezvoltarea unui patrimoniu constitutional comun in Europa si care sprijina statele care doresc sa puna structurile juridice si institutionale in acord cu standardele si bunele practici internationale in materie de democratie, preeminenta a dreptului si a protectiei drepturilor omului, inclusiv prin acordarea unui sprijin constitutional de urgenta”, a spus Iohannis.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2