Dragnea despre piloanele I si II de pensii: Intentionam sa le mai dam o data posibilitatea romanilor sa opteze

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, cu ocazia unei vizite in judetul Bistrita-Nasaud, ca intentia partidului sau si a Guvernului in ceea ce priveste piloanele I si II de pensii este sa le mai dea o data ocazia romanilor sa opteze, in baza unei analize ce va fi prezentata in curand, informeaza AGERPRES.

Dragnea a spus ca premierul Mihai Tudose „a facut bine” cand a anuntat ca pilonul II ar putea deveni optional.

„Bine a facut ca a declarat asta, asa trebuie. Sigur ca am discutat demult asta. Se va termina, am inteles, cat de curand o analiza a modului cum functioneaza acele institutii — institutii respectabile, de altfel. (…) Este vorba despre o analiza care va fi prezentata public si fiecare dintre noi sa reaiba posibilitatea sa opteze. Daca eu voi vedea ca, daca merg cu toti banii la pilonul I, atunci cand o sa ies la pensie, ceea ce o sa fie foarte, foarte tarziu, o sa imi fie mai bine, o sa optez pentru pilonul I.

Daca o sa constat ca mentinandu-ma in pilonul II o sa imi fie mai bine la pensie, o sa optez pentru asta. Dar faptul ca noi intentionam sa mai dam o data posibilitatea romanilor sa opteze mi se pare un lucru bun, pentru ca, dincolo de orice alta discutie, orice alte interese, pe mine ca presedinte de partid si ca partid in intregul sau si pe Guvern ne intereseaza un lucru esential: romanul, sa-i fie mai bine, cu toate riscurile”, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a facut referire si la comisionul de 2,5% perceput de institutiile care administreaza pilonul II de pensii, la care ar trebui sa se renunte, in opinia sa.

„S-a discutat despre acel comision de 2,5% pe care il percep din banii nostri. Am inteles ca intelegerea initiala era ca acel comision de 2,5% sa fie pentru primul an, pentru a se infiinta institutiile respective. Eu nu stiu daca cineva, care are firma privata, cand vrea sa infiinteze o firma ia de la stat niste bani sa infiinteze. Au trecut totusi zece ani si noi credem ca acel comision de 2,5% nu-si mai are rostul, pentru ca sunt si alte comisioane pe care le opresc pentru a avea si profit privat, dar si pentru functionare”, a mai declarat Dragnea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2