Dragnea, despre proiectul legii achizitiilor publice: In maximum doua-trei saptamani va putea fi lansat in dezbatere publica

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Proiectul legii achizitiilor publice va putea fi lansat in dezbatere in maximum trei saptamani, urmand ca in Parlament sa fie adoptat pe o procedura rapida, intrucat este nevoie de aceasta lege pentru dezvoltarea Romaniei, a declarat sambata, la Timisoara, presedintele PSD, Liviu Dragnea, informeaza AGERPRES.

”Dupa parerea mea, in maximum doua-trei saptamani proiectul de lege va putea fi lansat in dezbatere publica, urmand ca si in Parlament sa fie pe o procedura rapida, pentru ca este nevoie pentru toata dezvoltarea Romaniei de aceasta lege. A aparut la un moment dat o industrie, o categorie a contestatarilor care intarziau orice investitie, unii cu avantaje, altii fara avantaje”, a afirmat Dragnea.

Premierul Sorin Grindeanu a precizat ca sunt vizate prioritar trei mari domenii, respectiv Apararea, Energia si Transporturile.

”Se lucreaza, termenul amintit este unul realist, astfel incat sa putem trimite punctul de vedere al Guvernului astfel incat tot ceea ce se propune acolo sa ajute la deblocare, dar si respectand anumite reguli ale Comisiei Europene. Au existat discutii cu Comisia Europeana”, a punctat premierul Sorin Grindeanu.

Liviu Dragnea a mai adaugat ca din cauza legii achizitiilor publice se intarzie foarte mult investitiile si ca proiectul legii trebuie sa aiba in anexa, in mod nominal si foarte clar, investitiile care vor fi cuprinse in aceasta procedura simplificata, ”in cel putin trei domenii mari, infrastructura mare rutiera si feroviara, energie si aparare, cu niste proceduri inspirate din tarile dezvoltate din vestul Europei, care nu au si nu au avut in istorie aceste intarzieri uriase, care de fapt au blocat dezvoltarea”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2