Dragnea: Eu vreau un premier roman, care sa conduca tara lui

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

liviu-dragnea 2Presedintele PSD, Liviu Dragnea, sustine ca isi doreste pentru Romania “un premier roman”, iar discutia despre eventuale persoane ce pot fi nominalizate pentru a detine aceasta functie poate fi purtata abia dupa aflarea rezultatelor alegerilor din 11 decembrie, informeaza AGERPRES.

“Am auzit ca vor un premier european. Eu, poate, sunt retrograd. Eu vreau un premier roman, care sa conduca tara lui. Eu de asta cred ca au nevoie romanii. Vor hotari romanii pe 11 decembrie (premierul — n.r.). Romanii vor alege mai multe partide si, in functie de increderea pe care o dau fiecarui partid, de abia atunci poti vorbi despre premier. Noua ce semnale ne vin din partea acestor domni si doamne care conduc astazi Romania? Ca nu conteaza cum voteaza romanii. Am auzit declaratii foarte clare ca sigur Dacian Ciolos va fi premier. Atunci de ce mai vin oamenii la vot?”, a declarat Dragnea, vineri, la Adevarul Live.

In opinia sa, primeaza o discutie despre programul de guvernare cu care se prezinta in alegeri partidele politice si nu una “despre persoane”.

“De ce sa mergem pe persoane? Eu, ca alegator, sunt interesat sa vad daca un partid imi prezinta un program, sa imi arate — asa cum am facut noi — de unde sunt sursele in plus pentru a adopta acele masuri, ce face pentru aceasta tara pentru a transfera din cresterea economica o parte serioasa in buzunarele romanilor si abia dupa aceea vad care sunt oamenii, fiindca oamenii pot fi schimbati. (…) Poate premierul pica, face o prostie, zboara, fuge din Romania, Romania ce face? Se blocheaza? Programul este important”, a afirmat Liviu Dragnea.

Referitor la numele care au fost vehiculate in spatiul public ca posibile variante PSD pentru functia de prim-ministru, Dragnea a subliniat faptul ca “o sa se mai vehiculeze nume”.

“Sunt oameni ale caror nume sunt vehiculate de altii, sunt si oamenii ale caror nume sunt vehiculate chiar de ei, auto-propuneri”, a spus liderul PSD.

Intrebat daca PSD va tine cont, in desemnarea premierului, de criteriul presedintelui Klaus Iohannis de a nu fi propusa o persoana urmarita penal sau condamnata, Dragnea a precizat ca nu isi permite sa le spuna romanilor “cu cine sa voteze si, mai ales, cu cine sa nu voteze”, adaugand faptul ca atributul de a detine o functie publica aleasa, inclusiv cea de presedinte al statului, nu confera “puteri dictatoriale”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *