Dragnea: Guvernul nu trebuie sa isi mai permita sa iasa din rigorile financiar-fiscal-bugetare

Guvernul nu trebuie sa-si mai permita niciodata sa iasa din rigorile financiar-fiscal-bugetare, a declarat miercuri liderul PSD, Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, informeaza AGERPRES.

“Este pentru prima data cand eu insist sa facem cu totii eforturi sa intelegem ca cei de la Ministerul de Finante si, in general, Guvernul nu trebuie sa-si mai permita niciodata sa iasa din rigorile financiar-fiscal-bugetare. Daca veniturile incasate pana la un anumit moment, daca prognoza de incasari pe urmatoarea perioada, vorbim in general de mijlocul anului, nu-ti arata ca ai mai multi bani decat era prevazut, nu trebuie sa te hazardezi sa faci rectificari pozitive daca datele nu-ti arata asta.

Asta nu inseamna ca acest Guvern va avea lipsa de incasari si va face rectificare negativa. (…) Trebuie sa inteleaga toti, indiferent daca este Guvernul nostru, ca, daca prin absurd vor avea lipsa de incasari anul asta, la anul, peste trei ani, nu le da nimeni dreptul sa mistifice rezultatele”, a spus Dragnea, intrebat daca anticipeaza o rectificare negativa de la Guvern.

Potrivit acestuia, toate masurile care au fost prevazute in programul de guvernare vor fi aplicate.

“Eu am vazut si oameni dragi de la noi din partid, am vazut si specialisti din alta zona politica, am vazut si institutii care isi exprima ingrijorarea. Din ceea ce am aflat eu de la Guvern va fi pus in aplicare, pentru ca el a fost fundamentat prin niste date statistice si prin niste prognoze realiste. Nu avem de ce sa ne abatem de la programul de guvernare, din punctul de vedere al Guvernului, nu (n.r. — sunt motive de ingrijorare). Dar toate aceste discutii au rolul foarte clar de a induce un sentiment de neincredere, atat in interiorul tarii, cat si in exteriorul ei”, a afirmat liderul PSD.

El si-a exprimat speranta ca Guvernul se va mentine pe linia aplicarii programului de guvernare.

”Asta nu inseamna ca Guvernul nu trebuie sa se ocupe serios de colectare si nu trebuie sa rezolve sau sa elimine niste cauze care au generat o colectare proasta. Dincolo de toate aceste petarde aruncate — a fost gaura, n-a fost gaura, veniturile la buget au fost incasate cu mai putin de 10 miliarde de lei. Sper ca au identificat pana acum cauzele si trebuie sa lucreze serios la ele, pentru ca incasarile sa se efectueze”, a adaugat Dragnea.

Intrebat daca exista posiblitatea unei noi remanieri, presedintele PSD a spus: “Eu nu caut satisfactii la ministri”.

“Eu vreau doar sa spun ca nu trebuie sa ma satisfaca pe mine, trebuie ca primul-ministru, analizand saptamanal activitatea ministeriala a fiecarui membru al Guvernului, sa vada daca un domeniu sau un set de masuri din programul de guvernare este pus in pericol sau nu si doar din acest punct de vedere cred ca ar putea decide remanieri sau nu.

In fiecare saptamana se face aceasta analiza si ea este prezentata primului-ministru, acolo sunt prezentate si toate indeplinirile, sunt prezentate si potentiale surse de intarziere. Si primul-ministru, in fiecare saptamana, pe langa analiza proprie pe care o face cu aparatul guvernamental, din cand in cand mai primeste si de la partid, un sfat in plus nu strica”, a aratat el.

Dragnea a mentionat ca a avut o discutie cu cei de la Guvern pe legea salarizarii.

“Sa vedem care este calendarul, care este viziunea si, in functie de asta, o sa ia o decizie in conditiile in care sunt presiuni foarte mari intr-o anumita parte sa pastram ordonanta. (…) Poporul care sta pe salariul minim face presiuni sa nu umblam la salariile demnitarilor”, a adaugat liderul PSD.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1