Dragnea: Nu sunt de acord cu plafonarea indemnizatiei pentru cresterea copilului in forma prezentata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca nu este acord cu ideea plafonarii indemnizatiei de crestere a copilului, pana ce ministrul Muncii si partea guvernamentala responsabila nu prezinta argumente solide in favoarea acestei propuneri, informeaza AGERPRES.

El a precizat ca Lia Olguta Vasilescu a fost mustrata pentru modul in care s-a comunicat public pe aceasta tema.

“Ca de obicei s-a comunicat foarte prost. (…) Subiectul nu se inchide astazi, v-am spus ca asa cum a fost prezentat nu pot fi de acord sa plafonam aceste lucruri. Trebuie sa ne prezinte Guvernul de ce sustine aceasta masura, daca argumentele sunt serioase putem discuta, daca nu sunt serioase nu sunt de acord”, a afirmat Dragnea, la finalul sedintei CExN al PSD, intrebat ce pozitie are cu privire la plafonarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Intrebat de presa cine este de vina pentru “comunicarea proasta” pe acest subiect si despre faptul ca prima oara in public a vehiculat aceasta tema vicepremierul Sevil Shhaideh, liderul PSD a spus: “Cei care comunica foarte prost sunt cei vinovati”.

“Degeaba ne spun noua in spatele usilor inchise ca sunt indemnizatii uriase si e nevoie sa fie plafonate, daca nu explica asta inainte. Nu au explicat, sa fie sanatosi”, a punctat Dragnea.

“A fost o doar o mustrare verbala, sper sa nu se mai intample”, a raspuns liderul PSD intrebat daca in cazul ministrul Muncii, Lia Oguta Vasilescu, se ia in calcul o sanctiune.

“Eu le-am spus care este punctul meu de vedere, o sa vad ce fac ei, pentru ca, pana la urma (masurile — n.r.) vor trebui transpuse in niste legi in Parlament. Si am vorbit astazi despre coerenta comunicarii si despre coerenta actului guvernamental si legislativ”, a explicat Dragnea.

El a adaugat ca, atunci cand “o sa fie bine argumentat” proiectul privind indemnizatia de crestere a copilului, il va sustine.

“Cand o sa fie bine argumentat, atunci da. Deocamdata, nu. Nici eu, nici dumneavoastra nu stim exact cate cazuri de mega-indemnizatii sunt. Asta e, de fapt, problema. (…) Sunt buni ministri, au un act bun de guvernare, numai ca ei comunica doar efectele, uitand sa comunice inainte ceea ce a determinat acea masura”, a afirmat presedintele PSD.

Dragnea a precizat ca este in posesia unor date de la ministrul Muncii privind necesitatea plafonarii indemnizatiilor, dar a adaugat ca este “job-ul dumneaei sa le comunice si sa le prezinte”.

Liderul social-democratilor a insistat ca a existat “o greseala de comunicare”.

“Tocmai asta va spuneam — a fost o greseala de comunicare. Ca si in cazul de la Comisia juridica de la Senat nu mai acceptam nici eu, nici colegii din conducere sa aflam de la televizor despre astfel de initiative pana nu le discutam in partid. Din cate imi aduc eu aminte si le-am cerut colegilor mei sa inteleaga ca nu au trecut decat cateva luni. Deci, nu pot uita ce s-a intamplat in campanie, partidul a castigat aceste alegeri pe baza unui program de guvernare. Orice alta initiativa pe langa programul de guvernare trebuie sa fie discutata foarte serios in partid”, a subliniat Liviu Dragnea.

Ministerul Muncii analizeaza varianta cea mai buna in privinta sumei ce urmeaza a fi stabilita ca plafon maxim de indemnizatie pentru cresterea copilului, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, marti, la Parlament.

Intrebata care va fi plafonul maxim ce va fi stabilit pentru indemnizatia de crestere a copilului, ministrul a explicat: “Deocamdata analizam, intre 5.000 si 10.000 de lei va fi. Asa cum am spus, sunt foarte putine persoane care vor fi afectate, dar, in mod cert, vom opri o industrie. (…) Noi inca analizam la ora actuala, probabil ca, cea mai potrivita, ar fi undeva la 8.000 de lei, care este o suma foarte corecta”.

Totodata, ea a aratat ca, la nivel teritorial, s-au efectuat deja o serie de anchete sociale, in urma carora a rezultat ca, la ora actuala, exista aproximativ 600 de persoane care au in plata sume de peste 40.000 de lei ca indemnizatie de crestere a copilului.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2