Dragnea: Protocoalele secrete reprezinta baza scrisa pentru un sistem de politie politica

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat marti ca nu stie si nici nu il intereseaza foarte mult la cine s-a referit fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea cand a vorbit despre Iuda, liderul PSD apreciind ca protocoalele incheiate intre SRI si alte institutii reprezinta baza scrisa pentru un sistem de politie politica, informeaza AGERPRES.

“Eu, in general, nu ii cert pe colegii mei din Comisia SRI, nici macar pe presedintele Manda, dar eu am inteles ca acolo sunt audieri. La audieri nu te duci si citesti si pleci, din cate inteleg eu. Aia nu e audiere, aia e un seminar in care cineva vine, citeste niste hartii, a dat mana si a plecat si eventual mai spune niste pilde. (… ) Am vazut la televizor. Am inteles ca si in interior, ce am auzit si eu pe surse (despre faptul ca Florian Coldea a venit la Comisia SRI si a citit de pe niste hartii – n.r.). (…) Cu Iuda – habar nu am la cine se refera si sincer nici nu ma intereseaza foarte mult”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului, intrebat cum i s-a parut declaratia lui Coldea dupa ce a fost audiat la Comisia SRI pe 5 aprilie si despre cine crede ca vorbea cand a adus vorba despre Iuda.

Dragnea a adaugat ca el crede ca principalele subiecte sunt cele legate de ce s-a intamplat in acesti ani, si nu cele legate “de porci, de sorici, de pilda respectiva”.

“Sa se ameninte intre ei care vor. Toate aceste perdele de fum nu pot acoperi ceea ce s-a intamplat si ceea ce incepe sa iasa la iveala in fiecare zi. Este un proces care, dupa parerea mea, nu mai poate fi oprit, cu toate piedicile si cu toate franele”, a mentionat el.

Presedintele Camerei Deputatilor a mai afirmat ca relatia pe care o are acum cu directorul SRI, Eduard Hellvig, o avea “si inainte cu George Maior si cu Florian Coldea”.

“Acele protocoale secrete de fapt reprezinta baza scrisa pentru un sistem de politie politica care a fost construit in Romania. Eu stiu, eu am trait inainte de ’89 si atunci era fosta Securitate care facea cercetari penale. Acele protocoale au creat baza ca SRI sa se apropie de ideea de cercetari penale”, a mai spus el.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2