Dragnea: PSD nu poate ramane intr-un guvern in care nu stabileste premierul

home camp2
home camp2
home camp2

liviu_dragnea_39766500Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi ca Gabriel Oprea poate face fata functiei de prim ministru insa PSD nu ar putea ramane intr-un Guvern in care nu are premierul, scrie Agerpres.

“Domnul Oprea cred poate sa faca fata functiei de prim ministru, are suficienta experienta (…) dar, din punct de vedere politic, PSD nu poate sa ramana intr-un guvern in care premierul nu este stabilit de catre PSD. Nu se poate, politic, nu se poate (…). Este partidul cel mai mare din aceasta coalitie, trebuie sa aiba conducerea guvernarii”, a spus Dragnea la B1TV, adaugand insa ca nu este convins ca Victor Ponta va demisiona pentru a se ajunge intr-o asemenea situatie.

Intrebat are vreo intelegere cu PNL, in cazul in care Victor Ponta isi va da demisia, Dragnea a replicat: “Nu. Nu puteam sa generam o discutie cu PNL pe acest subiect. Categoric nu, nu avem nicio intelegere, nicio discutie facuta cu PNL. Daca — habar nu am, nu stiu, va fi decizia lui, sper sa ramana… puternic, daca ajungem in situatia ( de a demisiona-n.r), o sa discutam in coalitie, nu avem de ce sa discutam cu PNL”.

Dragnea a adaugat ca nu are o garantie ca presedintele Klaus Iohannis va numi un premier din partea PSD daca Ponta ar demisiona, intrucat nu l-a auzit pe seful statului afirmand acest lucru.

“Nu a spus-o, nu a rostit asa ceva. (…) Acestea sunt lucruri care trebuie spuse de catre presedinte. (…) Presedintele are dreptul constitutional sa desemneze un candidat pentru functia de premier. (…) Eu stiu eu stiu ca dl. presedinte Iohannis a vorbit pana acum de dorinta de a avea guvernul sau, guvernul PNL”, a mai afirmat liderul PSD.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *