Dragnea: Romania trebuie sa iasa din stadiul in care vinde productia agricola de la capul tarlalei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Romania trebuie sa iasa intr-un timp rezonabil de ani din stadiul in care vinde productia agricola de la capul tarlalei, dar care ulterior se intoarce sub forma de biscuiti si alte dulciuri, sustine presedintele PSD Liviu Dragnea, informeaza AGERPRES.

„Intr-un timp rezonabil de ani, Romania trebuie sa iasa din stadiul in care vinde productie agricola de la capul tarlalei, o iau marii traderi, o vand afara si se intoarce la noi ca biscuiti, pufuleti si alte dulciuri. Prin fondul suveran de dezvoltare si investitii avem in plan sa se investeasca in reteaua de prelucrare pentru a creste valoarea adaugata si sa avem intr-un termen rezonabil de ani circuitele integrate, de la productia agricola pana la produsul finit de pe raft. Nu este un proces usor, dar este un obiectiv major al nostru, si cand vom ajunge acolo, Romania va fi una dintre cele mai dezvoltate tari din UE din acest punct de vedere”, a declarat, marti, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Acesta a precizat ca se va pune la punct in cel mult doi ani de zile o retea de colectare, depozitare si vanzare a productiei agricole.

„Am vorbit cu dl ministru (ministrul Agriculturii, Petre Daea n.r) despre toate deplasarile pe care le face in tara si din discutiile cu oamenii sunt foarte multe proiecte care vor fi dezvoltate in tara, unele care vor fi specifice pe anumite zone, incepand de la zootehnie si finalizand cu productia de legume. Pe noi ne intereseaza, de exemplu, ca sa ajungem in situatia in care rosiile sa fie scoase la poarta si sa vina reteaua de colectare, asa cum se lua laptele inainte, iar fermierii doar sa le aiba in grija, sa le cultive si sa le ingrijeasca, iar reteaua de colectare, depozitare si vanzare sa functioneze. Cred ca in doi ani de zile putem realiza acest sistem”, a adaugat liderul PSD.

Dragnea si-a exprimat multumirea si fata de programul de colectare a lanii care a inceput sa dea roade, in conditiile in care s-au inscris deja peste 15.000 de fermieri.

„Sunt bucuros ca in programul care va intra in vigoare anul viitor de colectarea lanii, lana care in anii trecuti s-a ars, s-au inscris peste 15.000 de oieri si numarul va creste. Este important ca fermierii au incredere in programele noastre din agricultura, pentru ca, daca ei isi recapata increderea si curajul, isi vor dezvolta investitiile si incet, incet vom castiga aceasta batalie crunta. Nu e usoara, cresterea productiei agricole, a zootehniei, legumicole si pomicole. (…). Ne uitam cu atentie si speranta si la productia de struguri din aceasta toamna. Am mare incredere in ministrul Agriculturii, care traieste in fiecare zi si in fiecare noapte pentru fermierii romani. L-am incurajat sa continue, si-a facut si o echipa buna la minister si rezultatele incep sa se vada”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD a anuntat ca este in curs de finalizare un proces de evaluare a potentialului agricol al Romaniei, „despre care se tot vorbeste, dar pe care nimeni nu l-a identificat”.

„Am vorbit cu domnul ministru acum doua luni si este in curs de finalizare acest proces de evaluare a potentialului agricol al Romaniei, nu este complicat de facut. Potentialul este mare si se tot vorbeste de el, dar pana acum nimeni nu l-a identificat.

Noi ne batem in Europa cu tarile mari ca si nivel de productie agricola si este un obiectiv major al nostru ca Romania sa ajunga pe primul loc, in urmatorii ani, la unele soiuri. Sunt toate sansele ca sa fim pe primul loc in Europa la floarea soarelui, acum o sa fim pe locul trei, dupa Franta si Germania. Ne uitam cu atentie si la Polonia, dar au trecut abia 8 luni de zile si am sperante ca, in cativa ani, Romania isi va castiga locul pe care il merita in ceea ce inseamna productia agricola din Europa”, a subliniat Dragnea.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, si presedintele PSD, Liviu Dragnea, efectueaza marti o vizita de lucru in judetul Calarasi, prilejuita de inceperea lucrarilor de executie privind modernizarea SPA 388 Navele 2 si 3 din amenajarea de irigatii Boianu-Sticleanu si Galatui-Calarasi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2