Dragnea: Salut initiativa UNPR de realizare a unei discutii pe tema Codului fiscal

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

dragnea4Presedintele interimar al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, saluta initiativa venita din partea UNPR, prin vocea liderului formatiunii, Gabriel Oprea, de realizare a unei discutii intre partidele parlamentare pe tema Codului fiscal si confirma prezenta ministrului Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, din partea PSD, la aceasta actiune.

“In ultima conferinta de presa am facut apel la intreaga clasa politica pentru trecerea la o politica axata pe problemele reale ale Romaniei, pe identificarea prioritatilor si renuntarea la politica de conflicte personale si demagogie. Constat ca primele reactii sunt incurajatoare, deja cativa actori politici semnificativi indemnand la dialog pe tema Codului Fiscal.

In acest sens, salut initiativa venita din partea UNPR, prin vocea presedintelui acestei formatiuni politice, Gabriel Oprea, de realizare a unei discutii intre partidele parlamentare pe tema Codului fiscal, confirmand astfel prezenta ministrului Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, din partea PSD, la aceasta actiune”, precizeaza Liviu Dragnea, intr-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

El remarca, “cu satisfactie”, ca PNL invita PSD si partidele din arcul guvernamental la dezbateri pe temele cele mai importante ale dezvoltarii Romaniei.

“Am exprimat intotdeauna necesitatea institutionalizarii dialogului politic in toate situatiile in care opozitia poate aduce un aport de idei sau sprijin politic unor proiecte care transcend interesul politic imediat al partidelor. Pentru PSD, UNPR si ALDE dezbaterea celor mai importante teme ale guvernarii a fost o practica politica ce a dus la o strategie de guvernare eficienta si stabila. Temele macrostabilitatii economice a Romaniei sau functionarii si modernizarii statului s-au aflat intr-o continua dezbatere sau negociere intre trei partide care acopera un spectru ideologic foarte larg, de la stanga, trecand prin centru stanga, pana la dreapta”, subliniaza Dragnea.

In opinia sa, “este binevenita o noua cautare a consensului, dupa ce vechiul consens parlamentar pe aceasta tema stabilit intre coalitia de guvernare si PNL s-a spulberat, indeosebi din cauza lipsei de comunicare intre PNL si Presedintie”. “Dincolo de acestea, primim cu deschidere noua cerere de dialog pe aceasta tema initiata de PNL. Astfel, vom onora si aceasta invitatie tot prin ministrul Finantelor Publice, care va fi insotit, la ambele intalniri, de o echipa de specialisti din cadrul MFP pentru a prezenta o refundamentare a Codului fiscal pornind de la cererile presedintelui Klaus Iohannis sau ale altor organizatii sau institutii care s-au pronuntat in spatiul public”, precizeaza presedintele interimar al social-democratilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2