Dragnea si Tariceanu, scapati de lege prin procedura de urgenta

PNL

PSD-ALDE, cu sprijinul UDMR, a trecut luni seara, tarziu, in mare graba modificarile la Codul de Procedura Penala (CPP). Puterea nu atinut cont de nicio procedura parlamentara, fortand adoptarea modificarilor. Raportul proiectului, de 300 de pagini, a fost depus la Camera la ora 18. Un sfert de ora mai tarziu s-a trecut la vot, fara a se putea studia documentele.

PSD-ALDE a impus un cod de procedura care sa fie favorbail presedintelui PSD Liviu Dragnea, cu o condamnare definitiva la activ, si cu o alta in care asteapta o sentinta peste doua zile, si presedintelui ALDE, Calin Popescu Tariceanu, achitat in prima instanta, dar aflat in recurs. In noua formula, revizuirea unei hotarari judecatoresti poate fi ceruta in cazul in care solutionarea cauzei nu este semnata sau redactata de judecatorul care a participat la proces. E cazul lui Dragnea si al altor inculpati de drept comun condamnati, in cazul carora unul dintre judecatori s-a pensionat, incurajati fiind de prevederile favorabile din legile justitiei. Modificarea pentru Tariceanu prevede ca „hotararea de achitare in prima instanta nu mai poate fi modificata in apel”.

„Nimeni nu se mai indoieste pentru cine au fost facute modificarile la CPP. Nici macar Dragnea, care nu a venit la plen. Multi pesedisi stateau cu capul plecat. Nu si-au sustinut amendamentele. Voiau doar sa le treaca cat mai repede. S-a creat, sub masca punerii in acord cu anumite decizii ale CCR, un stat al infractorilor. Controlul judiciar sau arestarea preventiva nu mai poate fi dispusa decat daca se aduc probe sau indicii temeinice.

In acest caz, marii evazionisti sau cei care fura din banii publici pot, din momentul descoperirii faptei pana la gasirea de probe temeinice, sa plece din tara si sa ne salute din Costa Rica. Criminalii, violatorii pot sa ramana in libertate, declaratia victimei sau o inregistrare cu telefonul neputand fi considerata „proba temeinica”, a declarat deputatul USR, membru in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, Vlad Emanuel Durus.

USR a intrat in plec cu tricouri pe care era inscriptionat mesajul „Fara penali”. Durus a anuntat ca intentia partidului este de a ataca la CCR unele prevederi ale Codului de Procedura Penala.

USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1